Mišković prodaje akcije ”M:tel”

0

Prema izvorima iz crnogorskog "M:tel", tokom protekla dva meseca vođeni su intezivni pregovori Miškovićevog preduzeća "Ogalar" iz Holandije sa predstavnicima Telekoma Slovenije.

 

 

Mišković prodaje 49 odsto akcija crnogorskog ”M:tel” 

 

Posle neuspešnog kraja pregovora sa Slovencima, srpski biznismen dobio je ponudu od preduzeća ”M:tel” iz Republike Srpske i, prema istim izvorima, očekuje se potpisivanje kupoprodajnog ugovora početkom sledeće godine.

 

Na taj način, država Srbija, koja je vlasnik ’’M:tel’’ Republike Srpske, dobiće 100 odsto kontrole nad trećim mobilnim operaterom koji posluje u Crnoj Gori.

Poznavaoci prilika na tržištu telekomunikacija nisu začuđeni odlukom Srbije da zaobilaznim putem, preuzme apsolutnu kontrolu nad crnogorskim "M:tel".

"Ako bi išli u kupovinu direktno preko Telekoma Srbije, onda bi morali da traže saglasnost grčkog OTE, manjinskog akcionara. U ovom slučaju, to ne moraju", tvrdi sagovornik ’’Analitike’’.

Kompanija ’’M:tel’’ počela je da radi u Crnoj Gori u julu 2007.godine.

 

Promene u vlasništvu ”M:tel” mogle bi se lako odraziti i na kadrovsku strukturu u crnogorskoj podružnici, gde navodno dominiraju kadrovi bliski najpoznatijim crnogorskim biznismenima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here