Srbin od zlata

0

Bio je to i povod da njegovi roditelji Slavica i Petar, tašta Jadranka i tast Radivoje Mihajlović, sa ostalom rodbinom i prijateljima, proslave ovu titulu u klupskim prostorijama FK Mladost u Suru. Slavio se pobednički pehar, ali i "zlatna kopačka" teška okruglo 4 kilograma.

Sestrić Dejan i ujak Milorad sa odličjima sa SP iz Dubajia

 

Na početku veselja, otac Petar je sa suzama radosnicama u očima, kazao da je ponosan na sina zato što je najbolji na svetu. Time je kao pojedinac doprineo najviše što je mogao ovom sportu, ali i ugledu Srbije, rekao je Dejanov otac.
A, onda je tast Radivoje Mihajlović, u ime svoje porodice, ispričao kako su svi blistali od sreće u momentu kada je njihov zet Dejan stajao na pobedničkom postolju prilikom primanja pehara i zlatne kopačke.

Kolo nije prestajalo

 

– Jeste da pehar i kopačka sijaju najlepšim sjajem, ali do njih nije bilo lako stići. Bilo je mnogo prolivenog znoja i odricanja dok se nisam domogao trona, priznao je Dejan Stanković koji je ovaj sjajan rezultat postigao kao član reprezentacije Švajcarske. Istakao je da nikada neće zaboraviti finalnu utakmicu protiv Brazila na kojoj je postigao pet golova.

Nale, domaćin kluba sa Vesnom i Mirom

 

– Moj najveći navijač bila je supruga Aleksandra koja je o svemu vodila računa, ali tako da to ni treneri ni moji saigrači nisu mogle da zapaze. Ona je upućivala na greške, bodrila me i savetovala, ispričao nam je "zlatni" momak iz Vitine grleći svoju Aleksandru.

SREĆNE FAMILIJE: Stankovići i Mihajlovići

 

Sestre Violeta i Ivana i brat Miloš uglas kazuju da su ponosni na brata i da im posebnu radost pričinjava praćenje izveštaja na svetskim TV kanalima o njihovom Dejanu kao sjajnom igraču fudbala na pesku.
 

Sportista za primer
 

Pored fudbala na pesku, Dejan igra i u Prvoj amaterskoj ligi Švajcarske, a karijeru na pesku počeo je u Italiji. Pre tri godine je postao najbolji igrač Evrope. Pozivi mu sada stižu iz Rusije, Brazila, Kine, Indije, ali "zlatni" Vitinac ostaje veran švajcarskoj reprezentaciji.

 

Među prvima koji su poveli kolo u čast slavljenika bio je ujak Milorad. Nazdravljajući, sav ozaren je rekao: "Ljudi, pa vidite da mi je sestrić isti kao ja".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here