Formiran odbor, pokrenut sajt

0

Pored delegata iz Hesena i delegacije iz SRV na čelu sa predsednikom Savom Pejovićem, prisutni su bili i ing. Verislav Đukić iz Nirnberga i prof. Katica Stanimirov iz Bad Homburga, a konkretnim predlozima dragocen doprinos sastanku su dali i predstavnici mlađe generacije Saša Knežević i Dragan Jeftić iz Frankfurta.

PRIPREME ZA FEBRUAR: Sastanak u "Kolu"

 

 

Ovo je u stvari bila priprema za veoma važan zajednički sastanak koji će se održati početkom februara. Izabran je i Inicicijativni odbor koji treba da pripremi plan i ciljeve rada u budućnosti, a čine ga Dragan Jeftić, prof. Katica Stanimirov, Sava Pejović, ing. Pavle Konopek i ing. Verislav Đukić.
 

Đukić je obavestio prisutne i da je pokrenuo internet sajt, Srpski forum Nemačke, koji će članovima biti na raspolaganju i služiti za bržu međusobnu komunikaciju. Izabrani su i savetnici foruma: za kulturu i umetnost – akademski slikar Spomenka Alečković; za osnivanje zadužbine – ing. Pavle Konopek i Dragan Jeftić; školstvo – prof. Katica Stanimirov i Vida Vučković; poreska pitanja – Saša Knežević: pravna pitanja – Aleksandar Živanović; zdravstvo – dr Vladan Milović i dr Gordana Ristić i za književnost – Ljubiša Simić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here