Slobodanki Spasić ugrozili slobodu

0

– To su porodični praznici koji se slave kod kuće, ali smo počeli da ih slavimo ovde u crkvi jer mi i jesmo jedna velika porodica – rekao je posle službe u svojoj besedi sveštenik Milan Pejić, napominjući da je vezivanje u stvari čestitanje praznika.
 

Gornja sala bila je puna i uskomešana. Majke su primajući čestitke vezivane šalovima, trakama, maramama….

BEŽANJA NEMA: Slobodanka Spasić
 

SNAŠLA SE: Prof. Danica Mladenović

Vezivao je ko je čime stigao, a "najluksuznije" je to činio predsednik Crkvene opštine Zoran Veličković, koji je upotebio krzneni šal supruge Jadranke. Među prvim i najčešćim "žrtvama" bila je Zorica Jovanović koja je sela na "najužarenije" mesto za prvim stolom, a "uhapsio" ju je Goran iz Republike Srpske.Ipak, veća "žrtva" od Zorice bila je Slobodanka Spasić koja je sedela za centralnim stolom, na sredini sale. Nju su vezivali mališani Dejan, Marko, Dijana, ali i mnogi odrasli. Ispod stola, kao iz nekog nepresušnog skladišta, sve vreme vadila je slatkiše i razne đakonije jer su čestitke i "hapšenja" stizali u neprekidnom nizu. Ni popadija Ivanka nije se "jeftino provukla". I ona je uporno izvlačila slatkiše, klementine i flašice penušavog nemačkog vina.

Otac Milan je čestitao svima

U čudu se našla i profesor Danica Mladenović koja sa suprugom Mišom u Hanoveru privodi kraju ikonopisanje hrama. Iako su Materice u crkvi za nju nešto novo, ipak nije došla nepripremljena.
 

Branislav Đekić je popio kafu u društvu sa Branislavom Tatićem i njegovom suprugom Marom, a zatim se "denuo" u čestitanja. Imenjak ga je sledio, a prethodno je skinuo jaknu, zavrnuo rukave i isprsio se kao da ide u neki pravi obračun. Vezivao je i Milovan, a "aktivirala" se i grupa mlađih pravoslavnih Nemaca koji redovno dolaze u srpski hram. Sveštenik Pejić čestitao je svima.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here