Od srede ”žute trake” pod nadzorom

0

 

U skladu sa inicijativom gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da se u što kraćem roku obezbedi kontrola kretanja vozila u "žutim trakama", kao i pravo prioriteta vozilima gradskog prevoza, hitne pomoći i taksi vozilima, grad je, u saradnji sa Upravom policije, realizovao postavljanje kamera.

Nadzorne kamere će ubrzati protočnost vozila gradskog prevoza i skratiti vreme potrebno da se građani prevezu do željenih pozicija, a omogućiće i brže kretanje vozila hitne pomoći.

Kamere neće fotografisati registarske oznake vozila koja imaju pravo kretanja "žutim trakama" i čiji se registarski podaci nalaze u bazi podataka MUP-a. Sva ostala vozila biće fotografisana i protiv njihovih vlasnika će MUP podnositi prijave, čime će se obezbediti pravovremeno procesuiranje svih prekršilaca

Sekretarijat za saobraćaj je do sada izvršio obeležavanje "žutih traka" na 29 lokacija, neke od njih su namenjene kretanju vozila javnog prevoza 24 sata, a neke samo u vreme najvećih saobraćajnih gužvi (od sedam do devet i od 14 do 18 časova).
 

U narednom periodu sve ulice bi trebalo da budu obuhvaćene ovim sistemom kontrole, a ukoliko bi se već u utorak potpuno zaštitile "žute trake" i obezbedila apsolutna protočnost vozila javnog prevoza, efekat bi bio kao da je uvedeno novih 300 autobusa, navodi se u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here