Ljajić u utorak daje ostavku

0

 

Rasim Ljajić u utorak daje ostavku premijeru Mirku Cvetkoviću

 

 

"U godini koja je najuspešnija u saradnji sa Haškim tribunalom ja podnosim ostavku iz prostog razloga što sam rekao na početku godine da očekujem da Ratko Mladić bude u Hagu", objasnio je Ljajić novinarima posle prijema u Savezu samostanih sindikata Srbije.

Prema njegovim rečima, ostavka je čin lične odgovornosti, a ne reakcija na ono što je rađeno da se Mladić locira i ispruči, jer je, kako je ukazao, učinjeno sve i nikada nije uložen veći napor.

Istakavši da tim putem treba nastaviti, Ljajić je rekao da je siguran da će trud nadležnih državnih organa doneti rezultate.

Ministar je objasnio da će ostati u Savetu za saradnju sa Haškim tribunalom i da će nastaviti da informiše javnost, ali ne o operativnim aktivnostima na lociranju preostala dva haška optuženika.

 

Ljajić je pre nekoliko dana saopštio da će dati ostavku na mesto koordinatora Akcionog tima za saradnju sa Haškim tribunalom, pošto haški optuženici Ratko Mladić i Goran Hadžić nisu uhvaćeni, kako je ranije obećao, do kraja 2009. godine.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here