Ana Ivanović: Dogodine među prvih deset

0

Ana Ivanović za katolički Božić na Sanšajn Kostu u Australiji
 

O tome šta se sve dešavalo između dve serije velikih australijskih turnira, srpska teniserka priča u ekskluzivnom razgovoru za "Vesti".
 

Povreda ramena je učinila da u prošloj godini ne postignete očekivane rezultate. Zbog toga ste morali da menjate i način serviranja. Da li je ta povreda definitivna prošlost?
"Ne volim baš mnogo da pričam o povredama, ali mogu da kažem da se u ovom trenutku dobro osećam. Uzelo je neko vreme za oporavak, a prošla nedelja na treningu dobro je prošla i mogla sam da serviram kako treba."
 

Uz povredu, poznavaoci tenisa su prošle godine isticali i vašu možda psihičku nestabilnost kao razlog učestalim porazima. Da li ste na tome radili i hoćemo li ubuduće češće čuti Vaš uzvik: "Ajmo"?
"Istinu da kažem, mislim da je najbolje da se ne obraća mnogo pažnje na ono što drugi ljudi govore. Ono što nastojim jeste da radim na svojoj igri i da je unapredim na najbolji mogući način. Moj glavni problem prošle godine jeste da nisam uspešno izlazila na kraj sa mojim razočaranjima – povredama i ozbiljnim porazima. Uverena sam da sada, sa više iskustva, mogu s tim uspešnije da se suočim u idućoj godini."
 

Teško sa Ruskinjama

Bez jake Ane nema ni jake teniske reprezentacije Srbije. Ako nema dileme da li ćete igrati za Srbiju i dokle bi, realno, mogla da stigne naša ekipa u takmičenjima koja predstoje?
"Hvala vam. To je baš veoma lep kompliment, ali ja ne mislim da je sasvim tačan. Postoje i drugi dobri srpski igrači. Kad govorimo o Fed kupu, za mene je to veoma uzbudljivo takmičenje. Mislim da iduće godine imamo šanse da pobedimo, iako će biti veoma teško. Sigurno je da smo izvukli najteži mogući žreb u prvoj rundi, u kojoj se sastajemo sa Ruskinjama, i to će u Beogradu biti veliki događaj."

Koliko zaista verujete da Vam je prijala duga pauza i da li mislite da bi i drugi vrhunski teniseri trebalo sebi da priušte koji mesec odmora?
"Bilo je veoma zabavno, mnogo opuštanja. Bila sam u stanju da provedem prilično vremena sa familijom i prijateljima i da posetim još jednu zemlju, Singapur. Provela sam, takođe, neko vreme u Australiji gde sam, početkom novembra, počela i da treniram za novu sezonu. Sigurno da verujem da prekid ovakve vrste pomaže: sezona je duga i uvek ima sledećih turnira za koje treba da se pripremaš, ali ovakva vrsta pauze pomaže da obnoviš snage i usmeriš na prave ciljeve."
 

Šta ste sebi zacrtali kao realan cilj u 2010. godini Vašeg povratka? Da li je to mesto među deset ili pet najboljih teniserki sveta?
"Svakako se nadam da ću dospeti među prvih deset i postići najviše što mogu. Ali, ne volim mnogo da pričam o plasmanu. Radije volim da se usmerim na poboljšanje igre na terenu. Ako možete da unapredite formu, onda će i rezultat i plasman automatski doći. Osim toga, više razmišljam kako pobediti na turniru nego na kom mestu rang-liste se naći."
 

Na tenisku scenu vratila se Kim Klajsters, a do Nove godine će se vratiti i Žastin Enan. Da li će Vam time biti otežan proboj u vrh?
"Sigurno. Kim i Žastin su u poslednje vreme među najboljim igračicama i kad se one tu nađu, onda je ženski tenis još oštriji. Ovo je veoma uzbudljivo vreme, i za igrače i za navijače. Nadam se da ću imati priliku da ponovo igram protiv obe."
 

Šta ćete poželeti sebi za Novu 2010. godinu i svom prijatelju Adamu?
"Svakako da se nadam uspešnoj godini za nas oboje."

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here