Svi slave, mi radimo

0

Mihael Ružić (prvi zdesna) sa kolegama
 

Jedan od onih koji već desetak godina "mora" na zadatak većinom za božićne i novogodišnje praznike je i vatrogasac Miahel Ružić 30-godišnjak, čija je majka iz Srbije.
 

"U našem poslu to je uobičajno. Čovek se vremenom navikne i to dođe kao normalno. Vatrogasci obično imaju i puno posla kada se najviše slavi, međutim desi se ponekad i da nema mnogo intervencija pa možemo na miru i mi iz brigade da slavimo. Sećam se pre nekoliko godina baš za sam doček Nove godine da smo imali četiri intervencije i na terenu ostali paktično celu noć ujutro do pet", kaže Mihael.
 

Kako kaže opredelio se za ovaj poziv jer je željan izazova i akcije i nije se nijednog trenutka pokajao bez obzira na opasnosti kojima je izložen.
 

"Uvek je dinamično i neizvesno i to me u potpunosti ispunjava. Nije lak posao međutim bez obzira na moguće opasnosti čovek je uvek ispunjen kada brzo ugasi požar i spreči eventualne ljudske žrtve i veću materijalnu štetu. To je human poziv i svaka uspešna akcija najveća je nagrada za sve nas iz brigade" ponosno ističe Mihael.

 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 24-26. 12.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here