Od “Jugoslavije” postala “Srbija”

0

Predsednik Banče Arsonijević

On je ujedno bio i predsedavajući radnog predsedništva, a pomagali su mu blagajnik Mihael Malak, fudbaler Dragan Bosiković i trener juniora Stanko Životić. Arsonijević je u svom izveštaju podsetio na uzroke nevolja koje su snašle klub.

 

"Iza nas je veoma teška godina, a i u poslednjih pet godina je veoma malo urađeno. I pored toga su uspesi 11 naših ekipa bili mnogo bolji nego što bi se očekivalo s obzirom da je Uprava stalno radila u "okrnjenom" sastavu, pa su faktički samo četvorica ljudi nosili na svojim plećima breme problema", rekao je stari – novi predsednik. 

 

Kao najveći problem pomenut je minus u kasi od čak 40.000 franaka, što je bio direktan povod da diskusija bude na momente veoma žučna, čak na granici izbijanja sukoba. Ipak, sve se smirilo, pa je rasprava do kraja ostala u granicama tolerancije i međusobnog uvažavanja.
 

Zahvalnice najboljima

Povodom jubileja, grupa od 20 mahom starijih igrača, nagrađena je plaketama, a Slađan Selaković (35) kao jedan od najboljih igrača, pozvao je kolege veterane da se ne ljute zbog promene imena i da nastave sa takmičenjem, pa da i po treći put budu najbolji u Švajcarskoj u svojoj kategoriji, ovoga puta pod imenom "Srbija".

Polovinu postojećeg manjka stvorilo je gostovanje pevača Harisa Džinovića (20.000 franaka) jer je prodato samo 420 karata. "Bolna" tačka su 10.000 franaka za plaćanje članarina i kartona za igrače svih ekipe, a na to se nadovezalo još 10.000 franaka raznih neplaćenih računa.
 

Predsednik Arsonijević kao jedan od razloga za gubitke naveo je i ime kluba, jer, po njemu, mladi igrači nisu imali više želje da se bore i "ginu" na terenu za ime države koje više nema. Ta rečenica bila je "kapisla" koja je zapalila ceo skup i usijala dalju raspravu, jer su protiv takvog načina razmišljanja listom ustali stariji članovi, koji su još pre 40 godina osnovali ovaj sportski kolektiv pod imenom ondašnje zajedničke domovine.
 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 23. 12.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here