Sneg stopirao 3 milijarde € za Srbiju

0

Sednice Borda izvršnih direktora MMF-a, na kojoj je trebalo da se odobri nova tranša aranžmana sa Srbijom, odložena je zbog nevremena koje vlada u Vašingtonu, rečeno je u ponedeljak Tanjugu u beogradskoj kancelariji MMF-a.

 

Zbog velikog nevremena zatvoreno je sedište MMF-a u Vašingonu, a otkazana sednica Borda biće najverovatnije održana za jedan ili dva dana, odnosno, čim vremenske prilike to dozvole.

Međunarodni monetarni fond

MMF je trebalo u ponedeljak da razmatra izveštaj o reviziji kreditnog stend baj aranžmana sa Srbijom, u iznosu od 2,9 milijardi evra.

 

Prema sporazumu koji su Vlada Srbije i MMF postigli krajem oktobra, dogovoren je deficit budžeta od 3,5 odsto i rast privrede od 1,5 odsto bruto društvenog proizvoda, produžavanje zamrzavanja plata u javnom sektoru i penzija u 2010. godini, početak reforme penzijskog sistema, pri čemu nije predviđeno uvođenje novih poreza.
 

Uslov za odobravanje revizije je bilo je usvajanje predloga budžeta Srbije za 2010. godinu na sednici Vlade Srbije, što je u međuvremenu i učinjeno, a Skupština Srbije ga je u ponedeljak većinom glasova usvojila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here