Određeni parovi 1/8 finala Lige šampiona

0

 

Žrebom je odlučeno da se u osmini finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja sastanu milanski Inter i londonski Čelsi.

 

Ovaj par je izuzetno zanimljiv jer "neroazure" vodi bivši trener tima sa "Stamford Bridža" Žoze Murinjo, koji je sa Čelsijem uspeo da osvoji dve titule Premijer lige, ali ne i trofej Lige šampiona. Iz sličnih razloga Portugalac je doveden u Inter, pa će biti interesanto da se vidi, kako će "specijalni" odraditi posao protiv igrača koje je nekad trenirao.

 

"Veoma smo motivisani nakon današnjeg žreba. Možemo da pobedimo svakoga, ali ishod duela zavisi najviše od nas. Dvomeč sa Čelsijem biće veoma interesantan, pogotovo što će se Murinjo vratiti na Stamford bridž", izjavio je predsednik Intera Masimo Morati za italijansku televiziju "Skaj".

 

Par koji izaziva dosta interesovanja je sudar giganata Milana i Mančester Junajteda. "Đavoli" su poslednje dve sezone stizali u samu završnicu, a sezonu pre toga upravo su "rosoneri" u polufinalu izbacili igrače koje vodi Ser Aleks Feruson.

 

Aktuelni šampion Evrope Barselona odmeriće snage sa Štutgartom za koji sa uspehom nastupa srpski reprezentativac Zdravko Kuzmanović, dok će Real igrati protiv uvek nezgodnog Liona sa kojim i nema baš lepa iskustva, pogotovo kad igra na "Žerlanu".

 

Trener "kraljevskog kluba" Manuel Pelegrini izjavio je posle žreba da očekuje težak duel, ali i prolaz u četvrtfinale, iako je Real nije uspeo da pobedi Lion u četiri poslednje meča.
 

"Mnogo važnije od imena protivnika je u kakvoj je on formi u trenutku kada se meč igra. Biće to meč na visokom nivou i možemo da se nadamo prolazu u četvrtfinale. Statistika nije toliko bitna, a važno je da se uzme u obzir, iako nije odlučujući faktor. Lion će biti težak rival isto koliko i Bajern ili Inter", rekao je trener madridskog kluba Manuel Pelegrini.

 

CSKA našeg Miloša Krasića suprostaviće se Sevilji, a grčki Olimpijakos u prvom meču dočekuje francuskog šampiona ekipu Bordoa.

 

Bajern je nakon eliminacije Juventusa dobio nešto lakši posao u osmini finala, jer igra protiv drugog italijanskog predstavnika Fiorentine.

 

"Možda je bilo bolje da smo završili na drugom mestu u svojoj grupi. Bajern je velika ekipa, to smo znali i ranije, a pokazali su i ove sezone pobedom nad Juventusom. Ipak, ima još dosta vremena do utakmica sa Bajernom. O tome ćemo pričati kada bude pravi trenutak", zaključio je trener "viole" Ćezare Prandeli.

 

Porto će "ukrstiti koplja" sa londonskim Arsenalom, koji svake sezone uspeva da stigne u samu završnicu elitnog takmičenja, ali ne i da se domogne trofeja.

 

Parovi osmine finala Lige šampiona:
Štutgart – Barselona
Inter – Čelsi
Olimpijakos – Bordo
Bajern – Fiorentina
CSKA – Sevilja
Lion – Real Madrid
Porto – Arsenal
Milan – Mančester Junajted

 

Prvi mečevi osmine finala Lige šampiona biće odigrani 16, 17, 23. i 24. februara naredne godine, a revanši 9, 10, 16. i 17. marta.

 

Barselona brani titulu u Ligi šampiona, koju je prošle sezone osvojila pobedom u finalu nad Mančester Junajtedom rezultatom 2:0.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here