Bečke poete krunisale sezonu

0

NAGRAĐENI: Publika je odabrala najbolje pesnike

Ovo udruženje je inače u poslednje dve godine redovno organizovalo priredbe i nastupalo na raznim mestima širom austrijske prestonice, kao i u Bosni i Hercegovini. Programom i druženjem organizovanim u sredu uveče, završena je još jedna uspešna godina rada.

U pripremi nova komedija

Prema najavama Mirel Tomas, udruženje će iduće godine pripremiti komediju koju će izvoditi na nemačkom jeziku, kako bi proširilo svoju publiku i još intenzivnije promovisalo svoj rad.
Bliže informacije o radu ove umetničke skupine se mogu dobiti na internet stranici www.beckepoete.com.

Na samom početku večeri svojim pesmama su se predstavili Anta Burkić, Darko Markov, Jorgovanka Stević, Julijana Petrović, Medisa Demirović i Mirel Tomas.
U nastavku je nastupila i plesna grupa ovog udruženja nazvana "Dačo", a zatim je izvedena i komedija "Skandal" , koja je inače ranije izvođena i u bečkom teatru "Spektakl".

Na samom završetku večeri proglašeni su najbolji pesnici koje je ocenjivala publika. Tako je prvo mesto pripalo Medisi Demirović, drugo Darku Markovu, a treće Mireli Tomas.

Idejni tvorci ovog udruženja koje okuplja sve ljubitelje umetnosti sa područja bivše Jugoslavije su Ifet Sivić, Mirel Tomas, Medisa Demirović i Ante Kajnić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here