Savo obara Skupštinu Partizana?

0

Podržavan i osporavan: Savo Milošević

 

"Uputio sam ovo pismo na pravo mesto. Nadam se da će mi biti hitno odgovoreno i da ono neće završiti u fioci. Po svemu sudeći, imajući u vidu da je skupština koja je promenjena imala mandat do februara 2010. godine, sadašnja skupština je, izgleda, nelegitimna. Nadam se da ću već danas dobiti odgovor jer i ja želim da znam da li imam legitimitet", navodi se u pisanoj izjavi Miloševića dostavljenoj medijima.

Susret sa Dačićem

Osim saopštenja nakon sednice Upravnog odbora, na kojoj je Dragan Đurić, aktuelni predsednik Partizana, promovisan u kandidata za ostanak na istoj funkciji, malo toga se zna o njegovim planovima i aktivnostima, bar do 21. decembra, kada je Izborna skupšina. Iz drugog tabora koji podržava Savu Miloševića u izbornoj trci za mesto prvog čoveka kluba iz Humske, vesti stižu mnogo češće. Naime, Milošević je održao sastanak sa ministrom policije Ivicom Dačićem, a tim povodom je izjavio:
– Istina je da sam se sreo sa Ivicom Dačićem na njegov poziv. Pričali smo uglavnom o izborima u Partizanu. Rekao mi je da se SPS neće mešati u izbore za predsednika crno-belih, kao i da će to saopštiti lično. Verujem mu. Nastavljamo dalje i nadam se da sam glasače počeo da uveravam da glasaju za mene jer ćemo napraviti evropski Partizan.

Starom sazivu Skupštine mandat bi trebalo da traje do februara 2010. godine, a Milošević je naveo da je nedavna "izmena članova Skupštine urađena protivno statutu i poslovniku kako bi se eliminisali delegati koji nisu za sadašnje rukovodstvo".

U Partizanu je prošle nedelje na dva Radna zbora imenovan kompletno novi sastav skupštine, koja će 21. decembra birati novog predsednika.

Protivkandidat Miloševiću, koji je na Zboru imenovan za člana skupštine, biće aktuelni predsednik kluba Dragan Đurić.

 

Inače, na jednom od sajtova navijača Partizana organizovano je glasanje za novog predsednika kluba. U utorak, 15. decembra, nedelju dana pred izbore, Savo Milošević je imao ogromnu većinu pristalica. Do tada je glasalo 1.210 posetilaca, a Savo Milošević je dobio 1.125 glasova ili 93 odsto! Za Dragana Đurića glasalo je 85 posetilaca.

 

Ukoliko postane predsednik kluba, Savo Milošević će se, kako najavljuje, "otarasiti" jednog od miljenika navijača.
– Iskreno, ne želim da prodajem igrače, ali ću Dijaru odmah prodati jer me nervira njegov odnos prema obavezama koje ima u Partizanu – rekao je Milošević.

Zatim je dodao da je već obezbedio sumu od četiri do pet miliona evra sa kojom bi klub mogao normalno da funkcioniše do kraja sezone.
– Već sam obezbedio tri firme koje su spremne da odmah ulože novac u Partizan. Naravno, predsednici tih firmi bi postali članovi Upravnog odbora kluba. Ipak, sve će biti daleko poznatije ako postanem predsednik Partizana – poručio je Milošević.

 

Aktuelni predsednik Partizana, Dragan Đurić, kaže da, ukoliko ostane na čelnoj poziciji, neće biti rasprodaje igrača. Odnosno, da će Partizan napustiti samo oni koji su višak. Takođe, napominje i da će se razgovarati o eventualnim redukcijama ugovora zato što Partizan mora sa smanji budžet i da štedi.

U beogradskoj štampi Đurić je izrazio nezadovoljstvo radom sportskog sektora, naglasivši da je "u jesenjoj sezoni bilo ozbiljnih propusta". S tim u vezi najavio je i promene, što se najpre odnosi na sportskog direktora Ivana Tomića, koga bi trebalo da naslede "ozbiljni, časni ljudi, partizanovci, koji su spremni da rade od jutra do sutra, pa i da spavaju sa igračima u Zemunelu"?!

Karadžić i Antić neće glasati

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić izjavio je da on i selektor reprezentacije Radomir Antić neće biti na Izbornoj skupštini Partizana.
– Neću prisustvovati Skupštini Partizana, ne verujem ni da će selektor Antić, pa prema tome nećemo ni glasati – rekao je Karadžić i dodao da članstvo u Skupštini Partizana nije u sukobu interesa sa funkcijom u FSS.
– Ne postoji sukob interesa. Svako od nas ko radi u Savezu, došao je odnegde. I ne vidim šta je loše u tome. Bilo bi loše ako bih ja propagirao da pobedi ovaj ili onaj kandidat. FSS se nije mešao u izbore u Crvenoj zvezdi, ostaće po strani, što je normalno, i u izborima u Partizanu. Čestitaćemo i podržati izbor predsednika i u Humskoj, kao što smo čestitali i podržali izbor Vladana Lukića u Crvenoj zvezdi – kazao je Karadžić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here