Najbolji pasulj Ljube Antića

0

Lonci sa pasuljem

Takmičenje u pripremanju pasulja ujedno je bila prilika za prezentaciju brojnih kulturnih aktivnosti kluba. Tako su mališani izveli kulturno – umetnički program, prikazujući čime su na prošlom kvizu znanja osvojili prvo mesto, predstavljajući Beč, zajedno sa vršnjacima iz klubova "Stevan Mokranjac", "Karađorđe" i "Branko Radičević".

 

Među brojnim zvanicama bili su zamenik gradonačelnika Beča Mihael Ludvig, ministar u vladi Beča za pitanje integracije Sandra Frauenberger, poslanik Socijaldemokratske partije Austrije Karl Hajnc Hora, sekretar Socijaldemokratske partije u 2. bečkom okrugu Mihael Nikolae i savetnik za štampu i kulturu u Ambasadi Srbije Milena Karagaća.

Ludvig je naglasio da je Beč grad koji je najviše povezan sa Beogradom, i saradnja treba da se nastaviti i ubuduće. Frauneberger je, ukazujući na multikulturalnost Beča, istakla da je ta šarolikost prednost ovog grada.

Dodela nagrade

Ovacije najmlađima

Nikolina Dacić koja je u monologu osvojila treće mesto otvorila je program monologom "Nemoj ni ti".
Zatim je nastupila Nina Mladenović koja je otpevala pesmu "Tekla reka Lepenica", a potom je publiku zabavio orkestar kluba "Jedinstvo" pod vođstvom Saše Tasića.
Jovana Dimitrijević odrecitovala je "Krvavu bajku, a Tijana Radojčić "Leptiriću šarenčicu".
Program, koji je izmamio gromoglasne aplauze i ovacije ponosnih roditelja i gostiju, završen je nastupom najmlađeg uzrasta foklorne sekcije, koji je odigrao igre iz severozapadne Srbije.

U pripremanju pasulja takmičilo se 18 domaćica i domaćina: Smilja Miljković, Josip Horvat, Dragica Horvat, Vukica Guculj, Valentina Janković, Violeta Matić, Slađana Jović, Jadranka Miletić, vorad Tasić, Milica Dačić, Guculj Tamara, Gordana Čolaković, Milena Lazarević, Ljubinka Zdravković, Ljuba Antić, Dušica Antić, Borka Mijailović i Tamara Pavlović.

Prema oceni žirija, koji su činili Slobodan Rosić, Dragan Nikucić i Verica Jensterle, najbolji pasulj ovaj put pripremio je Ljuba Antić.

 

 

Na drugom mestu našao se pasulj Borke Mijailović, a na trećem kulinarski specijalitet Milene Lazarević.

Nakon što je najboljima uručena nagrada od strane ministarke Frauenberger svi gosti kluba, koji iduće godine obeležava 4 decenije postojanja, imali su prilike da se uvere u ispravnost odluke žirija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here