Koncert u pomen patrijarhu

0

Sveštenik Simijonović, konzul Stankovićeva, operski pevač Bulatović i mr Jovanović

Ideju za održavanje koncerta dao je mr Miško Jovanović, profesor Dopunske nastave na srpskom jeziku, a pri tom je imao veliku podršku protonamesnika dr Miroslava Simijonovića. Ovoj duhovnoj večeri prisustvovala je i vršilac dužnosti generalnog konzula Srbije u Cirihu Svetlana Stanković.

 

Portret umetnika

Bojan Bulatović je diplomirao solo pevanje u junu ove godine u klasi profesorke Marine Trajković Bidžovski u Kragujevcu. Radi kao profesor solo pevanja u muzičkoj školi u tom gradu. Nastupao je u svim većim dvoranama u Beogradu i Srbiji. Ove godine je debitovao u operi Dominika Čimaroze "Tajni brak" sa ulogom Paolina.

Publika je nestrpljivo iščekivala ovo veče. Učenicima mr Miška Jovanovića (ima ih ukupno 148) iz kantona Cirih i njihovim roditeljima najpre se obratio protonamesnik Simijonović, poželevši im dobrodošlicu i podsećajući na neizmerne duhovne i hrišćanske vrednosti kojima nas je učio patrijarh Pavle. Potom je Jovanović zahvalio prisutnima što su svojim prisustvom pokazali da će naš upokojeni patrijarh i njegove mudre i plemenite misli i dela i dalje živeti sa nama.

Umetnik Bojan Bulatović je već od prvog minuta svojim zvonkim tenorom ostavio bez daha sve prisutne. Posle svake izvedene numere, protonamesnik Simijonović je čitao prisutnima po jednu mudrost ili poučnu priču koju je patrijarh Pavle ostavio za potomstvo. I učenici Dopunske nastave na srpskom jeziku su dali svoj doprinos izgovarajući njegove poruke: "Činimo uvek koliko do nas stoji", "Čuvajmo se neljudi, ali se još više čuvajmo da i mi ne postanemo neljudi", "Čuvajte se i za neprijatelje svoje molite se, jer ne znaju šta rade"…

Emocije su naročite bile uzburkane u drugom delu večeri kada je operski pevač Bojan Bulatović zapevao "Kreće se lađa francuska", a potom i stare narodne pesme.

Na završetku koncerta, svi prisutni su odali počast upokojenom patrijarhu Pavlu, uz tamjan i molitvu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here