CG: Đukanović se povlači iz politike?

0

Đukanović najavio da se povlači iz političkog života

 

Podgoričke "Vijesti" pišu da Đukanović, predsednik Demokratske partije socijalista (DPS), namerava o tome da razgovara sa najbližim partijskim saradnicima i užim vrhom koalicionog partnera, Socijaldemokratskom partijom, čiji je lider predsednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić.

Povlačenje iz političkog i partijskog života naveo je premijer Crne Gore u nedavnom intervju britanskoj agenciji Rojters, podseća list.

On je uoči predaje Upitnika Evropske komisije komesaru za proširenje Evropske unije Oliju Renu u sredu u Briselu rekao da očekuje da će Crna Gora naredne godine dobiti status kandidata.

Đukanović je tada rekao da se nada da će Crna Gora okončati pregovore sa EU za tri godine, ali da on ne namerava da toliko dugo ostane na premijerskoj funkciji, jer smatra da nije neophodno da ispuni ceo premijerski mandat.

On je istakao da je politici dao dovoljno, više od dvadeset godina života.

"Vijesti" su navele da je jedan od Đukanovićevih najbližih saradnika u neformalnom razgovoru sa novinarima kazao da misli da će premijer, ako se bude povlačio, to učiniti pre Kongresa partije, koji je planiran 2011. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here