Deda Mraz “poranio” na Majnu

0

Nezaboravan doživljaj: Deda Mraz sa decom iz "Kola"

 

 

Deda Mraz je ove godine zakucao nešto ranije na vrata Kulturno humanitarnog društva "Kolo" iz Frankfurta. Oni svake godine, povodom Nove godine i Božića, organizuju dan dečje radosti i veselja, kad se u klubu okupljaju cele porodice.
 

 

U PUNOM SASTAVU: Pomoćnici Deda Mraza

 

Pomoćnici

 

Deda Mraz je nakon podele poklon-paketića, tako su bar deca mislila, odleteo svojim leteći sankama, a brigu o deci i gostima preuzeli njegovi pomoćnici koji su vodili računa da nastavak programa bude što zanimljiviji. Uspeli su u tome, a pomoćnici su bili: Renata Zuković, Branka Boroja, Sanja Ikić, Dragan Pijetlović, Nataša Tomić…

Klupske prostorije su bile pune dece svih uzrasta, a graja i veselje ispunili su prostorije "Kola", a onda su se na vratima začule poznate reči: "ho, ho, ho", čuvenog starca u crvenom i kao u bajci, Deda Mraz je ušao u veliku salu. Radosne i radoznale dečje oči su pratile svaki njegov pokret, a onda je počeo za decu jedinstven doživljaj – dodela novogodišnjih i božićnih poklon paketića. Svi su dobili paketiće, jer su bili i dobri i poslušni, a oni najmlađi, to su i pokazali izvodeći prigodan program. Recitovali su pesme "Zima, zima, e pa šta je" čika Jove Zmaja i pesmu Duška Radovića "Srećna Nova godina", koje su sa njima uvežbale sestre Nataša Tomić i Nada Stanojević. Recitovale su devojčice iz male grupe – Ksenija, Aleksija, Jelena, Milena, Leticija, Ljiljana, Emilija, Selena – praćene aplauzima oduševljene publike. Deda Mraz je ove godine bio Stevo Vukmirović.
 

Posle Deda Mraza program je nastavljen, a za muziku je bio zadužen Goran Gavrilović. I tako se u "Kolu" slavilo do ranih jutarnjih sati.
 

Januar je mesec slavlja, pa slede: doček Nove godine, Božić, pa još jedna Nova godina, a onda stiže Jovandan, pa eto Svetoga Save… Stariji su se sa nostalgijom sećali detinjstva i vremena kada je zima bila prava zima i uvek praćena snegom. Sada su došla neka druga, toplija vremena.

"Sabor u Bujanovcu"

U Novu godinu članovi folklornog ansambla "Kolo" ulaze sa novom koreografijom "Sabor u Bujanovcu". Koreograf je Slavica Mihajlović, a
ovu njenu korreografiju, ansamblu "Kolo" iz Frankfurta je pre nekoliko dana postavio Dejan Prvanović, koreograf iz Kraljeva.
Ovo će biti prvo javno izvodjenje ove koreografije na sceni, a tome su se posebno obradovali mladi članovi ansambla, koji sad sa umetničkim rukovodiocem Snežanom Cvetanović vredno uigravaju nove korake. Sve to se dešava u okviru priprema za folklorijadu za sever Nemačke koja će se 13. marta održati u Frankfurtu, a čiji će domaćin, biti upravo KHD "Kolo".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here