Pariz: Jednoglasna podrška Mirku Markoviću

0

Mile Jablanović, Mikica Andrejić, Ilija Vujović, Ethem Mrđenović, Dana Dodić i Dragan Milošević

Na Izbornoj skupštini Zajednice srpskih udruženja, održanoj u Kulturnom centru Srbije u Parizu, jednoglasno je istaknuto zadovoljstvo radom predsednika Mirka Markovića, a potom mu je javnim glasanjem, bez protivkandidata, produžen dvogodišnji mandat. To imenovanje propraćeno je aplauzom, a stari-novi predsednik Marković je, pošto se zahvalio, istakao:
– Sam ne mogu ništa, a svi zajedno možemo mnogo.

 

Prisutni poslanici (kvorum je ispunjen, uz primedbu da je odziv trebalo da bude masovniji), pod "lupom" predsednika Skupštine dijaspore u Francuskoj Siniše Blagojevića, radili su efikasno. U radno predsedništvo izabrani su počasni predsednik pariskih udruženja Aleksandar Marković, potom Mile Jablanović, Mirko Marković, Dragana Pajović i Slobodan Njeguričić.

Pariz želi smotru

– Svetska ekonomska kriza osetila se i među nama, ali smo i dalje živi i uspravni – zaključio je Mirko Marković.
On je nabrajajući šta je sve u planu da se radi naveo i nastojanje da 2011. godine Evropska smotra folklora bude u Parizu.

U izveštaju o radu zajednice predsednik Marković je govorio o aktivnostima svih udruženja i klubova. Nizala su se sećanja na takmičenje Interkluba, na tradicionalne igranke u Arženteju, Bondiju, Montroju i Noazi l Seku, na Svetski dan kulinarstva u Sen Deniju ("Prijateljstvo"), Dane opštine u Montreju ("Kozara"), muzičko-scenske nastupe u pozorištu i proslavu 30. godišnjice postojanja ("Mladost"), na izlet do manastira Godonkur ("Izvor"), nastup "Bisera" u Beogradu, na fudbalske turnire (Srbija i "Hajduk Veljko"), posete KUD-a "Lola" i veterana FK Crvena zvezda…

 

Ponovo predsednik: Mirko Marković

"Biseri" su od opštine na korišćenje dobili "Srpsku kuću", a posebno je istaknuta dobra saradnja sa Ambasadom Srbije, crkvom, Kolom srpskih sestara i Pariskim krugom pesnika.

Blagajnički izveštaj je skroman, u plusu 156 evra i da nema roditelja članova zajednice, za neke bi bila mrka kapa.
– Mi se u "Biserima" snalazimo. "Srpska kuća" je sređena, dolaze kod nas ljudi da gledaju sportske prenose, gledaćemo i Svetsko prvenstvo, ponudimo pljeskavice i pivo, zaradi se. Krajem meseca trknućemo do Svilajnca, a najlepše je što smo u članstvo primili novih sedamdesetoro dece – otkriva Mile Jablanović.
 

– Sa "Biserima" i crkvom organizovaćemo zajednički doček Nove godine i Badnje veče, a svi moramo da radimo na tome da privučemo nove članove – kaže Dragan Milošević iz "Prijateljstva".

– Uh, teško je, trudimo se da opstanemo – primećuje Miki Vujović iz "Kozare".

U ime sportista, poslanicima se obratio fudbaler Srbije Vlado Stevanović.
– Dođite nam na utakmice. Lepo je čuti srpski glas sa tribina.
– A mi dogovorili folklor-turneju po Srbiji, sve do Grčke – ističe Letica Živković, čelnik "Mladosti".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here