Majstori “parketa” osvojili Tirol

0

 

Turnir je, slobodno se može reći, bio internacionalnog karaktera. Pored nekoliko čisto srpskih i hrvatskih ekipa, bilo je i timova "mešovitog karaktera", sastavljenih od igrača skoro svih nacionalnosti bivše Jugoslavije. Učestvovala su i dva austrijska sastava, sportski prijatelji kluba i dve turske ekipe.

 

Posle 30 utakmica u kvalifikacijama po grupama i osam utakmica za konačni plasman, finale su izborile ekipe Adria Lofer i Kalabasters Kufstein.

Hvala "starosedeocima"

 

Domaćin, klub Sloga posebno, i na ovajj način želi da pozdravi ekipe Adria, HK
Torcida, Drim tim, Koasa, Bosporus, Sloboda, u prvom redu zato što su svih sedam puta učestvovali na ovom turniru. Naravno, zahvalnost je upućena i ostalim ekipa, koje su dale svoj doprinos zalaganjem, fer igrom i ponašanjem.
Turnir, inače, zauzima značajno mesto u kalendaru sportskih dogadjaja u ovom delu Tirola, medju našim ljudima, ali i medju domaćim stanovništvom.

 

Adria je finale rešila u svoju korist sa 8:3, a posle sedam godina učešća na ovom turniru, drugog finala, ovog puta stigla do trona. Legendarni Drim tim, koji u istom sastavu igra još od prvog turnira osvojio je četvrto mesto, izgubivši na penale od Koase.

 

Zanimljivo je da je ova ekipa, za koju igraju uglavnom momci koji su već poodavno prešli četrdesetu, do sada igrala pet finala i tri puta se pela na tron.

 

Plasman ostalih učesnika: 5. HK Torcida, 6. Kalabasters, 7. Red tajgers, 8. Mavasim, 9. Elemente, 10. Maksi, 11. Sloboda, 12. Balkan bojs.

Prvi strelac turnira, suvereno, sa 24 pogotka je igrač pobedničke ekipe Josip Filipović, a za najboljeg golmana je simbolično proglašen najmladji, iz isto tako najmladje ekipe Balkan Bojs – Maksimilijan Baldauf.

 

Uz perfektnu organizaciju od strane ljudi iz Sloge, turnir je protekao u izuzetnoj atmosferi, pred punim tribinama, uz sijaset fudbalskih majstorija. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here