De Niru i Springstinu nagrada za životno delo

0

 

Robert de Niro

Prestižna priznanja, koje se dodeljuje za "nemerljiv uticaj na američku kulturu", De Niru i Springstinu je po tradiciji uručila Karolina Kenedi Šlosberg, ćerka bivšeg američkog predsednika Džona Kenedija.

 

Na svečanosti koja je u njihovu čast priređena u Beloj kući prisustvovali su i predsednik Barak Obama i potpredsednik Džo Bajden, a domaćica je bila državna sekretarka Hilari Klinton.

"Umetnost je u srcu našeg nacionalnog života", izjavio Obama, ističući da su nagrađeni umetnici svojim doprinosom pomogli u jačanju američke nacije.

 

 

Brus Springstin

On je napomenuo da je upravo u nedelju Brubek proslavio svoj 89. rođendan i naveo da je njegov prvi koncert džez muzike bio Brubekov nastup 1971. u Honoluluu, tokom jedne od retkih poseta svog oca.

 

"Od tada sam postao veliki ljubitelj džeza", kazao je američki predsednik.

 

Laureati nagrada

Među brojnim zvanicama na svečanosti iz visokog društva bili su i Meril Strip, Filip Sejmor Hofman, Edvard Norton, Šeron Stoun, Alan Alda, Sting, Harvi Kajtet, Mihail Barišnjikov, Barbara Volters i Džon Stjuart.

 

Nagrada za životno delo u kulturi dodeljuju se od 1978. godine. Interesantno je da je mecosopran Grejs Bambri tada nastupala sa Pučinijevom arijom "Viši d’Arte".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here