Zbog Mladića privedena novinarka

0

Tužiće državu: Ljiljana Bulatović

U akciji srpskih bezbednosnih službi iz njenog stana je izneto desetak kutija dokumentacije, fotografija, podataka sa kompjutera, telefonskih imenika.

 

– Uzeli su mi čak i neke muzičke diskove. Valjda da ih slušaju dok čitaju moje knjige. Rasim Ljajić se odlučio na do sada nepoznato delo u ovoj demokratskoj državi – da heklerima zastrašuje novinara i književnika, transparentnog borca za istinu i pravdu za srpski narod – kaže za "Vesti" Ljiljana Bulatović.

Prema njenim rečima, pretres stana trajao je oko osam sati, a akciju je izveo veliki broj pripadnika specijalnih – antiterorističkih jedinica.

– Pored tih ljudi u fantomkama sa uperenim automatima osetila sam se kao da sam neki diler droge. Ali, policija očigledno nema vremena sa njima da se bavi, već da hapsi nas novinare – kaže Bulatović i dodaje da je posle detaljnog pretresa sa suprugom i snajom odvedena na dodatnih dva sata informativnog razgovora.

– Svima je bilo jasno zašto sam tu, a kada su me pitali da li znam ko su jataci i gde je Ratko Mladić, odgovorila sam im da sve piše u mojim knjigama i da su moje knjige jataci istine o stradanju Srba – kaže ova autorka koja najavljuje krivičnu prijavu za ugrožavanje građanskih sloboda i dostojanstva, težak duševni bol i ugrožavanje zdravlja njenog supruga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here