Tadić želi manji broj ministarstava

0

 

Boris Tadić traži da Vlada Srbije bude još racionalnija

 

 

Treba sada sagledati da li je rekonstrukcija vlade moguća, imajući u vidu naš izborni sistem i odgovarajuće zakone, ali "ona se, pre svega, tiče smanjenja broja ministarstava", rekao je Tadić novinarima na prijemu u Izvršnom veću Vojvodine, priređenom povodom posete Srbiji predsednika Slovačke Ivana Gašparoviča.

"Ne smemo građanima da obećamo nešto što eventualno nije moguće ispuniti, ali ćemo učiniti sve da ubuduće idemo ka jednoj racionalnoj vladi", kazao je Tadić.

On je naglasio da je od rekonstrukcije vlade mnogo važnije da ona bude "fokusirana na centralne probleme društva i da budžet koji se sada usvaja bude tako definisan da svima budu jasni prioriteti vlade u naredoj godini".

Tadić je istakao da niko ne sme da nipodaštava izveštaje državnog revizora, jer on ima svoju autonomiju i zakonom zasnovanu poziciju, objasnivši da je, kada je proteklih dana govorio o nezadovoljstvu radom pojedinih ministarstava, mislio na komentare koji su bili upućivani državnom revizoru.

 

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je u petak da nije potrebna racionalizacija vlade, jer  "tim koji pobeđuje ne treba menjati", imajući u vidu rezultate tog organa vlasti kao tima u ovoj godini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here