Prihod za decu s Kosova

0

ispunjena sala "Cinema Nova" u Melburnu

Organizatori filmske projekcije pokušali da australijskoj javnosti prikažu drugačiju sliku o Kosovu, od onoga što su mogli da saznaju kroz ovdašnje medije. Boris Malgurski, koji živi u Kanadi, u svom kratkometražnom dokumentarnom filmu bavio se stanjem na Kosovu i Metohiji nakon preuzimanja administracije nad pokrajinom od strane Ujedinjenih nacija 1999. godine.

Melburnsku projekciju filma "Kosovo: Možete li zamisliti?" finansijski je pomogla CŠO "Sveta Trojica" iz Bransvika. Zbog velikog interesovanja publike za film, sve ulaznice bile unapred rasprodate, zbog čega su iz Srpske pravoslavne omladinske organizacije izvinjavaju onima koji nisu mogli da pogledaju film.

Rasprodate karte: Pred projekciju filma

Celokupan prihod od projekcije filma i 2.160 dolara i prikupljene donacije u iznosu od 608 dolara, biće poslati kao pomoć deci na Kosovu, posredstvom organizacije "IOE" (International Orthodox Aristian Aarities).

Kako nas obaveštavaju iz SOJA, u narednih nekoliko meseci planiraju vikend putovanje u mesto Lorn, obeležavanje Dana Srbije i veći broj aktivnosti za mlade.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here