Oluja čupala drveće

0

Dvadesetominuta iznenadna oluja, praćena snažnom grmljavinom i kišom, zahvatila je šire područje Melburna, zbog koje je i aerodrom bio zatvoren za saobraćaj. Oboren je veći broj stabala, srušeni su krovovi, a došlo je i do prekida u saobraćaju i snabdevanju električnom energijom.

Učenici Osnovne škole u Severnom Boks Hilu, na jugoistoku grada, srećom su izbegli nesreću, pošto je u dvorište njihove škole grom oborio visoko stablo.

 

Neposredno zatim, đaci su bili u dvorištu na odmoru za ručak. Tek što su se vratili u klupe, na mestu gde su se prethodno igrali palo je stablo koje je moglo da teško povredi neke od njih.
 

Niže temperature

Iz Hidrometeorološkog zavoda navode da će se nestabilno vreme, praćeno kišom, na području Melburna zadržati još nekoliko dana, ali sa nižim temperaturama od onih koje su bile u četvrak i petak. Prema meteorolozima danas i sutra, trebalo bi da očekujemo temperature od oko 20 stepeni Celzijusa.

Nevreme je oborilo veći broj stabala i u obližnjim Rouvilu, pa je došlo do oštećenja elektroinstalacije železnice, što je izazvalo kašnjenja u prevozu.
 

Nevreme je oštetilo i krov na Fontejn šoping centru u Nari Vorenu, na jugoistku Melburna, pa su svi koji su se zatekli u njemu morali da se evakuišu.
 

Zbog obilnih padavina ulična kanalizacija nije mogla da odjednom primi svu količinu vode, pa su pojedine ulice ličile na potoke. Gusti oblaci su zamračili grad, zbog čega su vozači morali da uključe svetla.
 

Iako je popodnevna kiša bila najavljena, mnogi nisu bili spremni za veliko nevreme.

 

U delovima grada, za samo 15 minuta palo je oko 20 milimetara kiše. Služba za hitne intervencije SES primila je skoro 500 poziva od građana kojima je nevreme, naročito oborena stabla, nanelo štetu na imovini.
 

Najveći broj poziva građana došao je iz Boks Hila i Blekburna. Došlo je i do prekida struje u mnogim delovima grada. Čak 17.000 domaćinstva u Bolvinu i Severnom Bolvinu ostalo je bez struje kada je "mini tornado" zahvatio delove grada. Veliki broj poziva službi SES uputili su i građani zapadnih delova Melburna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here