Nezvani gosti na Obaminom prijemu

0

 

Nezvani gosti prevarili protokol i Tajnu službu: Bračni par Salahi

Agencija zadužena za bezbednost američkog predsednika i visokih zvaničnika preispituje okolnosti pod kojima se dogodio ovaj incident za vreme večere priređene u čast indijskog premijera Manmohana Singa, izjavio je portparol Američke tajne službe Edvin Donavan.

 

List "Vašington post" je prvi javio da se bračni par iz severne Virdžinije, Tarek i Mišel Salahi, čija imena nisu bila na listi zvanica, ušunjao u Belu kuću, ali da nije seo za sto u specijalnom šatoru podignutom na travnjaku ispred južnog pročelja predsedničke rezidencije u kom je održana svečana večera.

Bela kuća je tražila od tajne službe detaljan izveštaj o ovom događaju, kazao je jedan od američkih zvaničnika.

"Želim da istaknem da su ove dve osobe prošle kroz magnometre i nekoliko drugih skenera baš kao i sve ostale zvaniče", kazao je Donavan, dodavši da se služba ne oslanja samo na ovu vrstu zaštite već da agenti u stopu prate osobe za čiju su bezbednost zaduženi.

Nepozvani par, koji je Vašington post opisao kao učensike jednog popularnog rijaliti šoua, viđen je pri ulasku u Belu kuću. List navodi da su u jednom trenutku čak bili u istoj prostoriji sa Obamom, njegovom suprugom i premijerom Singom, ali da nije poznato da li su se upoznali.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here