Zadar: Ulica žrtava turbofolka

0

Unutar centra je u oktobru otvoren narodnjački klub "Skipper“, nekadašnji klub s elektronskom muzikom koji svakog vikenda privlači stotine posetilaca. Međutim, jednom delu Zadrana se narodnjaci koji odjekuju centrom grada nimalo ne sviđaju.
 

 

Zadrani su odlučili da sami ulici daju ime: Ulica žrtava turbofolka

 

 

Viđeniji članovi Tornada su rekli da su čuli za grafite, ali da nije bila u pitanju organizovana akciji.

 

Velika buka se stvorila uoči samog otvaranja kluba, kad je pevala srpska turbofolk pevačica Tina Ivanović. Na samom otvaranju klub je bio dupke pun, a 200 ljudi i nije uspelo da uđe zbog velike gužve.

 

Zbog najavljenih protesta i mogućih nereda, otvorenje Skippera obezbeđivalo je desetak policajaca, ali narodnjačka fešta je prošla bez incidenata. Od protesta je odgovorena grupa od četrdesetak mlađih osoba, a u blizini kluba su iste noći ispisani brojni grafiti poput onih “Majku svima koji slušaju cajku”, “Izdajice” i slično. I ti su grafiti imali potpis Tornada.

Ljubitelje turbofolka nisu omele internet rasprave niti potpisivanje peticije protiv narodnjaka u Zadru koju je potpisalo više od deset hiljada ljudi. Gradonačelnik je kazao da Grad Zadar ne može da zabrani niti zatvori nikakav lokal koji radi s urednim dozvolama i u kojem se ne narušava javni red i mir, bez obzira na to koliko mu je taj “đir” nesimpatičan.

"Zadar je do otvaranja ovog kluba bio bastion u čijem centru nije bilo klubova s “kuruzom”, a sada smo i mi pali. Seljačka muzika, seljačka publika, priglupi stihovi – eto, to su narodnjaci. Čuo sam da bi do Nove godine u Zadru trebalo da nastupi i Seka Aleksić. Eto do čega smo došli, a rugali smo se Zagrebu i Splitu koji su davno otvorili vrata trofrtaljkama“, rekao je jedan od članova Tornade.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here