Srbima konačno mesto u Privrednoj komori Beča

0

Naime, Socijaldemokratski privredni savez (SNjV) među svojim kandidatima, imaće na mestu koje garantuje ulazak u skupštinu, Marka Stijakovića, koji predvodi strukovnu listu "Trgovina, mašinska, tehnička i industrijska oprema".
 

Marko Stijaković i Fric Štrobl
 

"Vreme je da pokažemo konačno naše prisustvo", naglasio je nosilac ove liste. Stijakovićev cilj je, kako je naveo na konferenciji za štampu, okupljanje privrednika raznih oblasti i porekla.
 

Inače u Beču, prema procenama, ima preko 10.000 srpskih privrednika koji do sada nisu bili predstavljeni u skupštini PKNj .
 

"Marko Stijaković će biti predstavnik srpskih preduzetnika u Beču. On je već duže aktivan u SWjV", rekao je predsednik SWV Fric Štrobl. Prvi čovek Socijaldemokratskog privrednog saveza je naglasio da se SNjV posebno zalaže za mala i srednja preduzeća, te da je u Beču čak 54 firmi takozvano malo preduzeće sa svega jednim zaposlenim.
 

"Njihove potrebe su sasvim drugačije od velikih firmi i koncerna. Naš cilj je sprovođenje restrukturiranja PKW kako bi ona postala zastupnik interesa i tih malih i srednjih preduzeća. Često se stiče utisak da mere koje preduzima PKW koriste samo velikim firmama", kritikovao je Štrobl.

 

Socijaldemokratski privredni savez je nedavno pokrenuo i akciju direktnog obilaska malih privrednika, kako bi im se pomoglo u prevazilaženju problema. Tako timovi SNjV nude pomoć privrednicima, obilazeći ih i dajući im savete kako oni ne bi morali da zatvore radnje zbog rešavanja problema.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here