Avganistan: Ubijeno više od 20 ljudi

0


U napadu bombaša samoubice u jugozapadnoj provinciji Farah poginulo je 17 ljudi, dok je u predgrađu Kabula ubijeno 5 telohranitelja parlamentarca Abdul Rasul Sajafa.

Guverner provincije Farah Rohul Amin kaže da je samoubica na motociklu aktivirao eksploziv u naseljenom području, pri čemu je stradalo 17 ljudi, a 29 njih je ranjeno.

 

Meta napada je, prema njegovim rečima, bio viši policijski zvaničnik, koji je ubijen zajedno sa dvojicom telohranitelja.

Predstavnik Talibana Kari Jusuf odbacio je odgovornost za napad u Farahu, prenosi britanska agencija Rojters.

"Gde god ima civilnih žrtava, talibani poriču odgovornost. Napad su definitivno izveli talibani", kaže Amin.

U odvojenom napadu Abdul Rasul Sajaf preživeo je eksploziju bombe postavljene ispod mosta, ali je u napadu stradalo pet njegovih telohranitelja.

Sajaf, lider Islamske političke partije i bivši komandir mudžahedina u avganistansko-sovjetskom ratu, vozio se u konvoju koji se kretao ka Pagmanu, u predgrađu Kabula.

Nasilje u Avganistanu je najžešće još od početaka američke invazije na zemlju 2001. godine. Samo u periodu od januara i avgusta ubijeno je 1.500 civila.

Poslednji napadi dogodili su se samo dan pošto je predsednik Hamid Karzai položio zakletvu i započeo novi petogodišnji mandata na čelu te države.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here