Nameštene tri utakmice Lige šampiona

0

Među utakmicama za koje se veruje da su bile nameštene su i tri odigrane u Ligi šampiona, kao i 12 u novoformiranoj Ligi Evrope.

 

Istragom je utvrđeno da su utakmice lažirane u Nemačkoj, Belgiji, Švajcarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Turskoj, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini i Austriji. Policija je u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Švajcarskoj i Austriji napravila racije na ukupno 50 lokacija.

 

U Nemačkoj je upaseno 15 osoba, a u Švajcarskoj dve, a prilikom pretresa zaplenjeno je više od milion evra u kešu, kao i veliki broj kompjutera. Svi uhapšeni osumnjičeni su da su podmićivali fudbalere, trenere i sudije, a potom su ulagali velike sume novca na kladionicama širom Evrope i Azije na rezultate nameštenih utakmica.

 

Među uhapšenima su i Hrvati, braća Ante i Milan Šapina, koji su bili u središtu velike afere u Nemačkoj pre pet godina, kada je fudbalski sudija Robert Hojcer osuđen na zatvorsku kaznu, nakon što je priznao da je dobio mito od 70.000 evra da namesti više utakmica.

 

Prema podacima koje je šaopštila policija iz Bohuma, utakmice su namestene u sledećim takmicenjima:

 

Liga šampiona – tri utakmice

Liga Evrope – 12 utakmica

Kvalifikacije za prvenstvo Evrope za mlade (do 21 godinu) – više utakmica,

 

istraga je još u toku

 

Nemačka – 4 utakmice druge lige, 3 utakmice treće lige, 18 utakmica i regionalnim ligama, 5 utakmica u Oberligi, 2 utakmice reprezentacije do 19 godina

Belgija – 17 utakmica druge lige

Švajcarska – 22 utakmce druge lige

Hrvatska – 14 utakmica prve lige

Slovenija – 7 utakmica prve lige

Turska – 29 utakmica prve lige

Mađarska – 13 utakmica prve lige

Bosna i Hercegovina – 8 utakmica prve lige

Austrija – 3 utakmice 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here