Novi grip spasao firmu od stečaja

0

Oko 5.000 primeraka te ergonomične kvake koja se otvara podlakticom, prodato je tokom tri poslednja meseca bolnicama i restoranima, koliko ih je ukupno bilo prodato cele 2008. godine, prenela je agencija Rojters.

"Ranije smo svakog meseca beležili gubitak, a sada zarađujemo", izjavio je Rišar Ui, direktor firme "Ulna" sa svega četiri zaposlena, čiji je mesečni prihod sa 10.000 porastao na 40.000 evra.

"Prvi vektor širenja virusa izbegnut je time što se za otvaranje vrata ne koristi šaka", kazao je ovaj 40-godišnji dizajner koji je svoj proizvod za borbu protiv nozokomijalnih infekcija u bolnicama izneo na tržište još 2005. godine.

On je takođe istakao da se upotrebom njegove kvake od polipropilena broj bakterija na kvakama smanjuje tri puta.

U prvom staračkom domu koji je opremljen tom kvakom 2007. godine, već dve godine nije zabeležen nijedan slučaj gastroenteritisa, rekao je direktor firme iz Nanta i dodao da je do tada od te bolesti oboljevala trećina korisnika.

Proizvedena u Kini i dostupna u 13 boja, kvaka "Ulna", čije ime potiče od jedne od dve kosti koje čine podlakticu, od nedavno je u upotrebi i u francuskom ministarstvu zdravlja i u sali za novinare u parlamentu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here