Prahovo će biti evropsko selo

0

Skup će biti, kao i prošle godine, održan u sali "Kazablanka" i uz orkestar "Plavi čuperak" i soliste Olgicu i Branka.

 

Dogovor: Prahovljani planiraju svoj skup

– Najznačajnije je to da smo pozvali i Ljubišu Đorđevića, predsednika privremenog organa u Negotinu, da mu saopštimo značajnu odluku o pokretanju inicijative za uvođenje samodoprinosa. Drago nam je što je poziv prihvatio jer je skoro zaboravljen samodoprinos, a mi želimo da asfaltiramo 15 kilometara ulica u selu i definitivno rešimo pitanje atmosferske i fekalne kanalizacije u selu – kaže za "Vesti" Dragiša Brebulović miga, nekadašnji omladinski aktivista u Hemijskoj industriji "Prahovo".

Brebulović ističe da u selu imaju vodovod i lep Dom kulture koji su takođe izgrađeni samodoprinosom.

Druženje Prahovljana biće održano 12. decembra, a svi zainteresovani mogu da se za rezervacije obratiti na telefone 0699 117 50 770 i 01 968 33 61.

Selo Prahovo ima oko 600 domaćinstava i 1.700 stanovnika od kojih mnogi žive po celom svetu. U Americi ih je oko stotinu, ali ih je najviše u Austriji. U samom Beču je 126 porodica sa 570 članova, od kojih čak 327 punoletno i radi.

– Ima nas i u Skandinaviji i Nemačkoj – kaže Vojislav Kicoranović, jedan od inicijatora, nekadašnji poznati aktivista i sportista kluba "Hajduk Veljko" u Beču, a sada valasnik restorana "Gril park".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here