Svete mošti u novoj kapeli

0

U prepunom hramu na Franken placu u Kelnu, pred nekoliko stotina vernika obeležena je slava Pravoslavne omladine Parohije kelnske – Sveti Arsenije Sremac arhiepskop srpski. Liturgiju je služio vladika srednjoevropski Konstantin sa gostom, episkopom budimljansko-nikšićkim Joanikijem, uz sasluženje više sveštenika i đakona.

 

Liturgija: Vladika Konstantin i episkop Joanikije sa sveštenstvom

Episkop Joanikije doneo je česticu svetih moštiju Svetog Arsenija Sremca arhiepiskopa srpskog koju je blagoslovio Amfilohije Radović i koju je položio u novoosvećenu kapelu hrama.

 

 

Na predlog sveštenika Neđe i Mladena Janjića, a iz ruku vladike Konstantina, za odanost i rad u ovom hramu nagrađeni su Samojko Mičić i Đorđe Duvnjak.
Slavski kolač sekao je episkop Joanikije sa kumovima slave Darom i Branislavom Poletanovićem koji su komad kolača i slavu predali novim kumovima, Goranu i Silviji Pejić.

Molitva za patrijarha

Sve prisutne parohijane oneraspoložila je vest da je u Beogradu preminuo patrijarh Pavle. Svi sveštenici, na čelu sa vladikama, odmah su održali i molitvu.

Uz službu je obavljeno i krštenje dvomesečne Milice Janjić, kćerke sveštenika Mladena, trećeg deteta u familiji. Milicu je pričestio vladika Konstantin, a kum Aleksandar Perković ju je držao dok je deda, sveštenik Neđo Janjić, isekao kosicu svom najmlađem unučetu.

Slavi je prisustvovao i konzul Branko Radovanović, predstavnik Generalnog konzulata Srbije iz Diseldorfa, a slavski ručak priređen je u velikoj sali pokraj stare crkve.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here