Dodeljene nagrade petog FIST-a

0

Radnja pobedničke predstave, čija je autorka i rediteljka Iona Mona Popovici, odvija se u zaboravljenom selu u sred jedne izolovane doline, u kojem je odavno ništa ne dešava, a ne postoji ni zvuk ili informacija koja bi kreirala nova sećanja i uticala na sudbinu ljudi koji tu žive.

 

Za ulogu u toj predstavi nagradu za najboljeg glumca osvojio je Zdenek Polak, dok je najboljom glumicom proglašena Danica Ćurčić, za ulogu u predstavi “Dorin Votson”.

 

Nagradu publike osvojila danska predstava “Dorin Votson” Nacionalne pozorišne akademije iz Kopenhagena.

 

U završnici FIST-a na Fakultetu dramskih umetnosti (FDU) 15. novembra su, u okivru revijalnog programa, odigrane predstave “San letnje noći” FDU i “Zimski cvet”, nastala u koprodukciji FIST-a i Škole vizuelnog pozorišta iz Jerusalima, kao i “Planeta pop elitizma” Akademije izvođačkih umetnosti iz Praga.

 

 

FIST je od 13. novembra ugostio četiri evropske akademije, a odigrane su po četiri predstave u glavnom takmičarskom i revijalnom programu, a održano je i 5 radionica.

 

Ove godine FIST je temom “pop elitizma” ukazao da je lakoća i brzina obrazovanja, kakvu poznajemo danas, dovela do pojave “jeftinog znanja” i “medijske zagađenosti” – stvoren je nov društveni sloj koji ima osobine mase i prisvaja kvalitet i autoritet elite.

 

FIST su inicirali i iz godine u godinu ga kreiraju i organizuju studenti FDU-a sa Katedre za menadžment i produkciju u pozorištu, radiju i kulturi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here