Grčka: Uhapšen albanski ubica

0

 

Vlasti su saopštile da je Rizaj (32) uhvaćen na spavanju u ponedeljak rano ujutru u predgrađu Atine. Policija mu je ušla u trag preko mobilnog telefona.

 

On i Vasilis Paleokostas, pljačkaš banke koji je još u bekstvu, organizovali su beg helikopterom 22. februara ove godine prilikom zatvorske šetnje, čime su ponovili identično zajedničko bekstvo helikopterom 2006. iz istog zatvora.

 

U holivudskoj operaciji bekstva, letelica se 22. februara spustila na krov zatvora i oni su se popeli stepenicama koje su im bačene iz helikoptera, dok su čuvari zatvora posmatrali akciju.

 

Pilot helikoptera je kasnije izjavio da je bio kidnapovan, a letelica je bila pronađena prazna u regionu Kapadriti, severno od grčke prestonice.

 

Rizaj je uhvaćen brzo posle tog prvog bekstva dok je Paleokostas nađen tek avgusta 2008. godine posle otmice jednog grčkog industrijalca za koga je dobio otkup od 12 miliona evra, koji nikad nisu nađeni.  

 

"On nije imao vremena za upotrebi automatsku pušku, pištolje i ručne granate", rekao je neimenovani policajac i dodao da je policija u istoj kući uhapsila još trojicu njegovih saučesnika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here