Ovacije za srpsko kolo

0

Baštinici duhovne muzike: Hor "Sveti Jovan Zlatousti"

Manifestaciju je otvorio član SKC profesor doktor Zvonko Đorđević, koji je na srpskom i nemačkom jeziku pozdravio goste, a potom su se predstavili članovi crkvenog hora "Sveti Jovan Zlatousti" pod vođstvom sjajnog dirigenta dr Jelene Kovačević.

 

Nemački i ostali strani gosti su bili fascinirani srpskom duhovnom muzikom, a dodatno uživanje za njih kao i za sve prisutne u sali bio je nastup folklornog ansambla Srpskog kulturnog centra "Jelek". Mladi igrači, a i oni malo stariji, doživeli su ovacije i nekoliko puta pozvani su da nastupe na bis.

Pravo umetničko zadovoljstvo priredili su učesnici foto- kursa, sa svojom izložbom koja je posebno oduševila naše građane, nenaviknute na ovu vrstu umetnosti među Srbima.

 

I na kraju srpski specijaliteti, kao i uvek u SKC dekorisani u etno-stilu, i domaća pića bili su prava poslastica za druženje svih sa novim generalnim konzulom Petrom Jankovićem, sveštenikom Aleksandrom Škorićem, članovima Srpske akademske mreže iz Štutgarta i svih pristiglih iz drugih srpskih klubova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here