Od Glamoča do Vranja

0

 

Skladna igra: "Vranjanska svita"

Proslava pod nazivom "Dan srpskog folklora" privukla je pažnju brojnih zemljaka koji su uživali u šestočasovnom programu.

 

 

Gostuju u Gmundenu

Posle uspešnog nastupa na zajedničkoj proslavi u Lincu, pred folklornim sekcijama "Vidovdana" i "Kneza Lazara" je novi izazov. U gradskom pozorištu u Gmundenu 21. novembra na programu je "Veče srpskog folklora", na kojoj će se publici predstaviti ova naša dva udruženja. Biće to prvi put da u Gmundenu u gradskom teatru nastupi jedna strana zajednica. Program počinje u 18 časova.

Bogat program tradicionalnih igara iz matice, kojima decu u obe folklorne sekcije uče koreografi Jadranka Đalović odnosno Dragiša – Gica Vasiljević, pokazao je da oba udruženja imaju veoma talentovane devojčice i dečake.

 

Sva tri uzrasta oba udruženja izveli su između ostalog skladno "Gluvo Glamočko kolo", "Dubočke kraljice", "Vranjsku svitu"… Posebne su aplauze izazvali članovi najmlađeg uzrasta "Vidovdana", koji su izveli "Igre iz Šumadije". Osim folklornih sekcija goste je zabavljao i muzičar Raša Pavlović iz Salcburga.

Uz sve to posebnu pažnju je izazvao nastup muzičkog orkestra kluba "Vidovdan" koji čine Aleksandra Blagojević, koja svira gitaru, i majstori harmonike Ranko Bakić i Danijel Demić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here