Stigao i reditelj “Hitne pomoći”

0

Kadar iz filma "Hitna pomoć"

 

 

U okviru zvaničnog programa ovogodišnjeg, 58. međunarodnog filmskog festivala Manhajm-Hajdelberg, koji je nedavno svečano otvoren u nemačkom Hajdelbergu, biće prikazan i film "Hitna pomoć" srpskog reditelja i scenariste Gorana Radovanovića, u kome glavne uloge igraju Mladen Andrejević, Rada Đuričin, Nenad Jezdić, a u ostalim ulogama se pojavljuje još niz naših poznatih glumaca.

 

Goran Radovanović

Gledaoci će videti film na jednoj od šest projekcija (tri u Manhajmu, tri u Hajdelbergu), a imaće prilike i da se sretnu sa autorom Goranom Radovanovićem, koji je najavljen kao jedan od najinteresantnijih gostiju festivala.

 

 

Naš režiser će se danas predstaviti publici u Manhajmu, posle prikazivanja svog ostvarenja, a posetiocima ovog filmskog festivala u Hajdelbergu 14. novembra.

Magnet za publiku

Festival Manhajm-Hajdelberg nije samo "meka" za režisere, glumce, producente, distributere i novinare – prati ga oko 1.000 akreditovanih gostiju – već i magnet za publiku iz čitavog regiona. Očekuje se da će festivalske filmove do 15. novembra, a radi se o internacionalnim i evropskim premijerama, videti više od 60.000 gledalaca.

Na zvaničnom programu festivala, jednog od najstarijih i najrenomiranijih međunarodnih smotri filmske umetnosti, nalazi se 25 filmova iz 21 zemlje, a još dvadesetak filmova biće prikazano u sporednim programima.

 

Svojevrsna potvrda velikog ugleda koji ovaj festival uživa u svetu sedme umetnosti je podatak da je za prikazivanje u glavnom programu konkurisalo 700 filmova iz čitavog sveta.
– Pri izboru filmova ne pravimo nikakve kompromise – izjavio je direktor Mihael Kec, koji već 16 godina čvrsto drži u rukama kormilo ove kulturne manifestacije.

Glavni kriterijum festivala koji je pre 58 godina započeo u Manhajmu, a pre 15 godina je proširen i na susedni univerzitetski grad Hajdelberg, ostao je od početka do danas isti – visok umetnički kvalitet, originalan filmski jezik i interesantna autorska priča.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here