Pomoć zemljacima u otadžbini

0

Živko Krčmarević, Drgan Dragišić i Stanić Pajo

I ovogodišnjim okupljanjem, kako bi se uz pesmu i igre družili, Banijci su želeli da pokažu da, iako daleko od rodnog kraja, i dalje misle na svoje napaćene sunarodnike. Kao i prošle godine, prikupljenu pomoć poslaće posredstvom "Humanitarnog mosta" našeg lista.

"Za nas Srbe koji živimo u dalekoj Australiji velika je stvar što možemo da pomoć namenimo ljudima u nevolji. Svako od nas može da izdvoji neku novčanu sumu, ali ako se ovako kao večeras udružimo, onda možemo da prikupimo značajniju pomoć. Na ovaj način, želimo da pomognemo i plemenitu akciju koju vodi "Humanitarni most" vaše novine će, sigurni smo, znati da proslede pomoć onima koji su u najvećoj nevolji", kaže nam jedan od organizatora Banijske večeri, Dragan Dragišić.

Plemeniti gest
Posetioce na večeri u Kizborou pozdravio je i sveštenik protojerej-stavrofor Nedeljko Milanović, koji je bio ganut plemenitim gestom organizatora Banijske večeri.
– Srećan sam i oduševljen ovako divnom posetom jer ste došli da pomognete organizacionom odboru Banijske humanitarne večeri kako bi se pomoglo ljudima u nevolji – kazao je prota Milanović.

Dušan i Dragica Rajak, Mira i Dušan Jakšić, Maca Trkulja, Nikola Roknić, Mila i Nikola Zrakić i prota Nedeljko Milanović

Poznati po gostoljubivosti, Banijci su pozvali sve prijatelje i ljude dobre volje, koji su želeli da pomognu njihovu plemenitu akciju.

"Nadamo se da će Banijsko veče postati tradicionalno u Melburnu. Ovde, prema nekim podacima, ima dosta porodica sa prostora Banije. Međutim, ovde su dobrodošli svi dobronamerni gosti, pa nas je tako i večeras iz svih krajeva otadžbine. U organizaciju humanitarne večeri uključeno je oko desetak familija", veli Dragan Dragišić.

 

Još jedan od organizatora, Živko Krčmarević, koji se tokom večeri sa svojim zemljacima trudio da ugosti posetioce, kako bi osetili njihovu domaćinsku atmosferu, rekao nam je:

"Lepo je što možemo nekome da pomognemo, i što makar jednom godišnje možemo da se okupimo i družimo", kazao je Živko.

Za sve prisutne pripremljena je i bogata večera, koja nije mogla da prođe bez poznatog čorbanca. Goste su uz prijatnu muziku zabavljali lokalni pevači Rajko Simić i Vesna "Kobra".

Zabavljali goste: Rajko Simić i Vesna "Kobra"

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here