Misija “doktora” sa gitarom

0

Prvi put u Australiji: Milić Vukašinović

Legendarni muzičar i "doktor za rokenrol" Milić Vukašinović, koga energija i godine ne izdaju, stigao je prošle nedelje u svoju muzičku misiju po Australiji. Došao je ovde, kaže, da "izleči" i "vrati u život" pomalo zapostavljen rokenrol, koji je utihnuo pred višegodišnjom najezdom turbo -folka. Prva stanica mu je bio Adelejd u petak, dok je u subotu nastupao u noćnom klubu "Oktobar" u melburnskom Tornbariju.
 

U klubu "Oktobar"

Pošto je melburnsku publiku u klubu "Oktobar", dobro zagrejala predgrupa "Rok infuzija", nešto pre 11 uveče, u svom prepoznatljivom stilu sa obaveznim ogromnim crnim šeširom pojavio se i Milić. Odmah je izazvao oduševljenje među poklonicima njegove muzike. Na njegovom nastupu nije bilo samo mladih, već i Milićevih vršnjaka, koji su došli da se podsete na vreme kada je bio član benda "Vatreni poljubac", ali i bubnjar u čuvenom "Bijelom dugmetu".

Povratak

 

– Kada su me pozvali da sviram rokenrol u Australiji, pitao sam "Pa, zar to može ovde?" Svuda su otvorene folkoteke i tako to, svira se samo narodna i pop. Protiv te muzike nemam ništa protiv, ali rokenrol je totalno zapostavljen. Nadam se da ćemo vratiti rokenrol ovde, a krećemo od Melburna u Australiji, euforično je najavio svojoj publici Milić Vukašinović.

– Krajnje je vreme bilo da počne da se svira i rokenrol po klubovima u Australiji. Zahvaljujući organizatorima turneje (Žarku Rikalo i Nenadu Vidiću) pokušaćemo da vratimo rokenrol gde mu je i mesto u klubove. Kao "doktor za rokenrol" mislim da sam taj koji treba da odradi ovaj zadatak, kaže kontraverzni i samouvereni muzičar.

Pred dolazak u Australiju, Milić je izjavio kako je rešio da u inostranstvu bude ponovo Mič Valijant. Pomenuo je i da bi ovde mogao da uradi neke nove pesme, ali i album. Mnogi se, pak, sećaju da je on baš napisao neke od najpoznatijih hitova za narodnu pevačicu Hanku Paldum.

– Ne nudim više svoje pesme pevačima. Pevači imaju krivu predstavu kako treba da izgleda prava narodna pesma. Prava pesma mora da nastane, ona se ne pravi – izričit je Vukašinović.

Uz pratnju lokalnog rok benda Milić će u petak nastupati na Gold Kostu, a u subotu u noćnom klubu "Noks" u Sidneju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here