Kolo se “zapetljalo”

0

 

Nude predloge: Nikolić, Vukajlović, Gavrić, Slavica Mihajlović i Kovačević

Ostavka sekretara Bege Jankovića po svoj prilici će biti ključna tema rasprave na vanrednoj godišnjoj skupštini Saveza srpskog folklora u Švajcarskoj zakazanoj za sutra u 13.00 sati, u klupskim prostorijama KUD "Kolo" u Nojenhofu (Industriestrasse 7).

 

 

"Šuška" se da će jedna od tema biti i finansijsko stanje stanje koje je dosta "tanko", što u svakom slučaju zabrinjava novi upravni odbor "krovne" organizacije srpskih folkloraša u Švajcarskoj.

Stiže "Kolo" iz Beograda

Nacionalni ansambl "Kolo" iz Beograda i ove godine će gostovati kod ansambla pesama i igara "Abrašević" u Teatar sali u Badenu 21. novembra sa početkom u 20.00 sati. Tamo će se okupiti predstavnici svih naših folklornih društava (23) u Švajcarskoj.

Sekretar Bego Janković kaže za "Vesti" da je bilo dosta razloga za njegovu neopozivu ostavku, ali detalje nije želeo da iznese u javnost pre Skupštine jer ne bi želeo da ga optuže za "unošenje nemira među članove". Ipak, ponešto mu se i "otelo" na ovu temu.

– Na vreme sam upozoravao da se u Savezu mora više raditi domaćinski, ali i da svako radi posao za koji je izabran na martovskoj skupštini u Cugu – ističe Janković.

 

– Valja napomenuti da naš Savez trenutno okuplja 23 društva, a u planu je osnivanje još dva nova društva – ističe Marinko Vukajlović, predsednik KUD "Nikola Tesla" iz Lucerna i dodaje da to "sve obavezuje na ozbiljnost, a da bi prilikom donošenja zaključaka trebalo u prvom redu misliti na dobrobit dece u folklornim ansamblima".

 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 31.10.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here