Na Adi finale CEFL lige u američkom fudbalu

0

Obe ekipe su ligaški deo CEFL sezone završile sa učinkom 7-1, a jedine poraze doživele su u međusobnim okršajima: Vukovi sa Ade su kao domaćini slavili sa 49:48 posle dva produžetka, a Austrijanci su se revanširali na svom terenu, pobedivši sa 35:20.

 

"Utakmicu ćemo dobiti ili izgubiti u zavisnosti od toga kako odigramo u napadu", kaže organizator igre "čopora" sa Ade Džordan Grin, pojasnivši pritom svoju tvrdnju na sledeći način:

 

"Mi, bez sumnje, imamo izvrsnu odbranu ali je napad Blu Devilsa takođe odličan i zato ne možemo da očekujemo od naših defanzivaca da tokom čitavog meča spreče goste da postignu poene. Zato mi, kao napad, moramo da pomognemo našim saigračima iz odbrane. A to ćemo najbolje uraditi ako mudro kontrolišemo posed lopte, ako svojim dobrim potezima nateramo napad Blu Devilsa da što više vremena provede van terena. Naravno, bilo bi dobro da pritom postignemo što više poena, uz osmeh dodaje kvoterbek ekipe iz srpske prestonice".

Napad Vukova sa Ade ove godine predvodi još jedan internacionalac iz SAD, "trkač" Brendon MekDauel koji je na putu ka osvajanju ovosezonske titule u domaćoj Superligi osvojio trofeje za MVP igrača i šampionata i finalne utakmice.

 

"Moram najpre da kažem da je neverovatno veliki uspeh za bilo koju ekipu da tokom čitave sezone doživi samo jedan poraz. A taj učinak smo ostvarili mi, kao tim, i zato sam našom ekipom veoma zadovoljan. Došli smo pritom do finala CEFL lige i to je samo po sebi veliko ostvarenje. No, kako sam i ranije tokom karijere igrao u mečevima za titulu, za mene više nije dovoljno da eto, budem učesnik finala. Da bi sezonu mogao da nazovem zaista uspešnom, moji saigrači i ja moramo da damo sve od sebe i osvojimo trofej", ne skriva svoje i timske ambicije MekDauel.

 

Finale CEFL lige počeće u subotu od 14 časova, cena ulaznica je 200 dinara, a bogat prateći program na Adi uveličaće i Ana Stanić koja će pred početak utakmice izvesti himnu Srbije.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here