Krajišnik robija sa teroristima i ubicama?

0

Prema tvrdnji engleskog dnevnika "Dejli ekspresa" koju su preneli domaći i strani mediji, nekadašnji predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik smešten je u jedan od najozloglašenijih britanskih zatvora, gde se nalaze ne samo islamski teroristi, već i ubice dece.

 

Država nema odgovor

 

"Vesti" su juče bezuspešno pokušavale da provere navode engleske štampe. U ambasadi Srbije u Londonu nam je zvanično rečeno da nemaju informaciju gde se Krajišnik trenutno nalazi, a istovetan odgovor dobili smo i od direktora kancelarije Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom, Dušana Ignjatovića. "Naš posao je da pomognemo ljudima koji su u Hagu. Međutim, to možemo tek ako nam se neko od njih obrati, a Momčilo Krajišnik to još nije učinio," kaže Ignjatović

Zbog toga je, piše ovaj dnevnik, Krajišnik veoma nezadovoljan, a zbog lične bezbednosti primoran je da najveći deo dana provodi u svojoj ćeliji.
 

"Većinu vremena provodi čitajući i iz ćelije izađe samo da uzme hranu i to je sve", izjavio je za "Dejli ekspres" jedan od zatvorskih službenika koji je želeo da ostane anoniman.

 

Isti izvor naglašava da je zbog činjenice da je Krajišnik osuđen i zbog progona muslimanskog stanovništva u BiH, čuvarima naređeno da ga posebno obezbede, jer se u zatvoru nalaze i islamski teroristi i fundamentalisti.

Međutim, porodica Momčila Krajišnika je u potpunom šoku jer niko od njih ne zna da je došlo do transfera u drugi zatvor. Prema njihovim rečima, Krajišnik je u potpuno drugom kraju Engleske, u južnom Londonu koji je od Jokšira udaljen oko 300 kilometara. "Verujete da sam potpuno zbunjen. Juče sam se čuo sa tatom i verujem da bi mi rekao da je prebačen iz Londona u neki drugi zatvor, a ni reč nismo razgovarali na tu temu ni juče ni prethodnih nedelja,"kaže jedan od njegovih dvojice sinova, Miloš.

 

I Momčilov brat Mirko je u potpunom šoku i sumnja da je reč o namernom pokušaju da se još jednom, kroz ovakve medijske spekulacije, naudi njegovom bratu. "Cela porodica uveliko prikuplja vize da bi početkom novembra otputovala u Veliku Britaniju i videla Momčila. Redovno se čujemo i znam da je u jednom zatvoru u Londonu. Verujte da bi za mene bio veliki šok da saznam da su ga prebacili u neki drugi zatvor, a da mi o tome ništa ne znamo. Jedva smo izdržali dve nedelje koliko mu je bilo zabranjeno da nam se javi pošto je iz Holandije doputovao u Englesku," dodaje Mirko Krajišnik.

 

Brat bivšeg predsednika skupštine RS, Mirko, kaže da se Momčilo ni njemu ni deci nije žalio na probleme koje navodi engleska štampa, ali ne sumnja da mu je jako teško. "On je veoma skromna i požrtvovana osoba koja nikoga, a posebno ne nas, porodicu, ne želi da opterećuje svojim problemima. Svaki put kada se čujemo pitamo ga kako je i on uvek odgovori da je sve u redu, da ništa ne brinemo. Međutim, verujem da je mom bratu zaista jako teško," naglašava Mirko Krajišnik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here