commons.wikimedia/Alex Beltyukov

Na Dalekom istoku Rusije, kod Komsomoljska na Amuru, srušio se lovac T-50 (Su-57), saopštili su Sputnjiku u administraciji Habarovskog kraja.

Letelica nije pripadala vojsci, već lokalnoj fabrici „Gagarin“ koja proizvodi avione.

Incident se dogodio 120 kilometara od aerodroma „Džomgi“, tokom testiranja motora. Pilot se katapultirao, a zatim ga je helikopter Mi-8 pokupio. U kakvom stanju se nalazi pilot, za sada nije poznato.

Stručnjaci traže crne kutije. Glavne verzije događaja su: neispravnost letelice i greška pilota.

Avion Su-57 je ruski lovac pete generacije. Prvi let ovog aviona izveden je 2010. godine. Ministarstvo odbrane Rusije naručilo je 76 ovih lovaca.

4 COMMENTS

  1. TAKO IM JE SVE, LOS KVALITET I NISTA DRUGO.PODMORNICE, NOSAC AVIONA, AVIONI SVI SEM RAKETA.A I ONI SE NEZNAJU, JOS SE NISU SE DOKAZALE.

    • Hahhahhha, da baš zato se nato boji ruskog ” truljavog ” oružja i oruđa, sveznalice, sveznalice…

  2. EUROFIGHTER TYPHOON je meni trenutno br. 1 avion po svim zahtevima koji se traze od jednog aviona za cuvanje svog neba.

  3. Desava se, narocito kod testiranja letelica najnovijh generacije, padali su vec i F 35 i Spejs satl tri puta na duznosti, a ne na testiranju. Ne branim nikog, i jedni i drugi i treci imaju i tehnologiju i znanje i opasni su, ali jednostavno se desava, ljudi su to sve.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here