EPA/Tobias Hase

“Odluka WADA ima za cilj da napravi razdor između ruskih sportista i države”, smatra predsednik Sveruske asocijacije letnjih olimpijskih sportova Vasilij Titov.

– Zadatak sportista je da se spremaju za Olimpijske igre. Ne treba padati u histeriju. Pokušavaju da naprave razdor između nas – “kriva je država, a vi ste dobri i čisti”. To nije sportska priča, ona je od početka do kraja politička. Predlažu nam da se borimo tamo gde smo se uvek borili na čist način – rekao je Titov.

Ranije je izvršni komitet WADA uveo četvorogodišnju zabranu učestvovanja na međunarodnim svetskim događajima rukovodstvu Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta Rusije.

Osim toga, Moskva je izgubila pravo da organizuje međunarodna sportska takmičenja i podnosi zahteve za njihovu organizaciju. Sportisti ne mogu da učestvuju na olimpijskim i svetskim prvenstvima pod nacionalnom zastavom.

1 COMMENT

  1. Gubitnici se ocajnicki bore na svim frontovima. Gube ratove, gube teritorije, gube poverenje svog naroda, izgubili su poverenje u celom svetu. Lazima , pretnjama, prevarama duplim i trostrukim standardima ,licemerjem hoce da zarade pare i slavu na svim nivoima “demokratije”. Jedan komedijas uAmer. je rekao otprlike mnoge stvari radimo koje svet osudjuje,pa sta, aalii zato mi imamo najvece bombe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here