Tanjug/AP

Crvena zvezda je porazom od Benfike startovala u novom formatu Lige šampiona, portugalski vicešampion bio je bolji od prvaka Srbije na stadionu “Rajko Mitić”, čije tribine nisu bile ispunjene do poslednjeg mesta

Portugalci su golovima turskih internacionalaca, Akturkoglua i Kokčua, stigli do pobede u prvom kolu Lige šampiona protiv Crvene zvezde, dok je počasni pogodak za domaće postigao Milson – 1:2.

Kolika je razlika u iskustvu između igrača Crvene zvezde i Benfike, najbolji pokazatelj je prvo poluvreme susreta. Gosti iz Lisabona su čak imali manji posed lopte, činilo se da u pojedinim delovima prvog poluvremena crveno-beli imaju dominaciju, ali su Portugalci prilično lako došli do dva gola prednosti.

Već od prvih minuta bilo je jasno koliko su fudbaleri Benfike brzi i nezgodni, te da će ovo biti težak zadatak za crveno-bele.

Sumnje su se obistinile u 9. minutu kada je Kerem Akturkoglu bio brži ispred Radeta Krunića, a potom je u 29. minutu iz slobodnog udarca Orkun Kokču dao evrogol iz slobodnog udarca.

Zvezda je imala par polušansi, Duarte je sjajno šutirao, ali se na poluvreme otišlo sa prednošću Benfike od 2:0.

U nastavku je Zvezda igrala mnogo bolje, Milson je uspeo da pogodi u finišu na 2:1. Ali, to nije bilo dovoljno… Nije bilo dovoljno vremena da Zvezda uspe da postigne i drugi gol i izvuče barem bod.

Fudbaleri Crvene zvezde će u drugom kolu Lige šampiona 1. oktobra gostovati milanskom Interu, dok će Benfika dan kasnije na svom terenu dočekati madridski Atletiko.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here