Kosovo online

Zgrade lokalnih samouprava i drugih institucija Vlade Srbije u četiri opštine na severu Kosova i Metohije i dalje su blokirane, a ispred ulaza u njih stacionirana je policija.

U džipovima, naoružani dugim cevima, policajci su ispred sedišta Privremenih opštinskih organa u severnom delu Kosovske Mitrovice, zatim u Leposaviću, od ranije i u Zvečanu i Zubinom Potoku.

Policija je jutros vidljiva u Kosovskoj Mitrovici, i to ispred zgrade u kojoj su prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ispred zgrade Privremenog organa, u blizini mosta sa obe strane. Od sinoć su na mostu pojačane snage italijanskih karabinjera, koji su nakon akcije policije dovukli i oklopna vozila.

U Kosovskoj Mitrovici je jutros mirno, ljudi su na ulicama u svojim svakodnevnim obavezama tipičnim za vikend, ali je primetna i zabrinutost i nervoza zbog poslednje akcije policije, prenosi RTS.

Kosovska policija upala je u petak u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja izjavio je, nakon upada policije u zgrade Privremenih organa na severu KiM, da oni više neće raditi.

Predsednik Vlade Miloš Vučević zatražio je hitnu i najoštriju reakciju međunarodne zajednice nakon upada pripadnika specijalnih jedinica kosovske policije u zgrade Privremenih organa u četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije.

1 COMMENT

  1. Baš zanimljivo čim se Vučić počne hvaliti o neraskidivom prijateljstvu Srpskog ,Francuskog ili Nemačkog naroda ,šiptari se pomame.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here