EPA/Tamas Kovacs
Aleksandar Mitrović

Aleksandar Mitrović i Kristijano Ronaldo obeležili su prethodnu sezonu u Saudijskoj Arabiji, ali svoje umeće nisu uspeli da prikažu na Evropskom prvenstvu. Portugalac je ubedljivo prvi na listi sa najviše pokušaja bez pogotka u Nemačkoj, dok je srpski napadač na trećem mestu.

Mučio se Mitrović u grupnoj fazi EP da upiše gol i iz Nemačke se vraća bez pogotka, što je veliko iznenađenje uzevši u obzir da je prošle sezone posle Kristijana Ronalda bio najbolji strelac u Saudijskoj Arabiji.

Uvek je Mitrović motivisan kada igra za Srbiju, čemu svedoči i činjenica da je rekorder po broju golova u nacionalnom dresu, ali “orlovi” su se sa EURO vratili sa samo jednim postignutim golom, a strelac je bio Luka Jović.

Mitrović je imao šanse, preciznije ukupno deset prilika je imao za gol, ali nije uspeo da zatrese mrežu. Srpski napadač tako deli treće mesto po broju neiskorišćenih šansi na prvestvu sa Antoanom Grizmanom, francuskim reprezentativcem.

Na drugom mestu su Romelu Lukaku, Lamin Jamal i Markus Tiram sa 11 promašaja, dok je prvo mesto neočekivano zauzeo Ronaldo.

Slavni Portugalac iz 20 pokušaja nije uspeo da postigne pogodak, ali to još uvek nije koštalo Portugaliju koja je posle penala uspela da savlada Sloveniju. Istina, tokom izvođenja penala Ronaldo je pogodio sa bele tačke, ali nije to učinio u regularnom toku meča, čak ni kada je šutirao jedanaesterac.

Dok će Ronaldo, Grizman, Tiram i Jamal imati prilike da poprave utisak u četvrtfinalu, za Mitrovića i Lukakua više nema šansi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here