Vesti
PRVA TITULA: šampionska ekipa RS Krajine

U nezaboravnom ambijentu, prošlog petka je završen Avala kup u malom fudbalu, koji se tradicionalno održava na terenima Sportskog centra u Bonirigu.

Šampionski pehar je po prvi put u istoriji ovog prestižnog takmičenja srpske zajednice Sidneja osvojila ekipa Republike Srpske Krajine, koja je u svom šestom finalu, posle boljeg izvođenja penala pobedila najtrofejniju ekipu Avala kupa, Ravne Kotare – 3:2 (0:0).

Atmosfera pred finale, kao i tokom, i posle meča, ličila je na istinski fudbalski spektakl. Finalisti su izašli na teren u pratnji dečaka koji su nosili veliku srpsku zastavu, a sa razglasa je odjekivala pesma „Veseli se srpski rode“. Sve začinjeno prigušenom svetlošću reflektora i bakljadom za pamćenje. Neposredno uoči meča, intonirana je i himna Republike Srbije.

Na terenu je viđena bespoštedna borba za svaku loptu, a šanse su se nizale na obe strane. Pravo je čudo kako ni posle produžetaka nije bilo golova, a za to su najzaslužniji golmani dva tima, Marko Jugović iz Ravnih Kotara i Stefan Savičić, čuvar mreže RS Krajine.

Pobednika je odlučio upravo iskusniji Savičić, koji je briljirao u penal-seriji, odbranivši čak tri od pet šuteva rivala, a pored toga sjajni golman je bio precizan u prvoj seriji kada je nadmudrio svog kolegu i na kraju zasluženo poneo zvanje junaka meča.

Avala kup je, kako i dolikuje, završen velikim veseljem učesnika i ljubitelja fudbala, koji su u velikom broju posećivali utakmice tokom protekla dva meseca.

– Svi učesnici zaslužuju pohvale. Zaista je bilo sjajno gledati veoma kvalitetan fudbal koji su pružile sve ekipe. Ipak, ono što je najvažnije, svi mečevi su odigrani u dobrom, takmičarskom duhu i na najbolji način su istakli u prvi plan osećaj sloge i zajedništva cele naše zajednice, što je i najvažniji cilj ovog takmičenja – u ime organizatora rekao je Aco Popić iz Uprave FK Bonirig Juniorsa.

Specijalno priznanje za uloženi trud zaslužuju i organizatori takmičenja, kao i brojni volonteri koji su doprineli da Avala kup protekne na najbolji mogući način.

– Dugujemo veliku zahvalnost svim volonterima koji su dali sve od sebe da igrači i publika istinski uživaju u ovogodišnjem takmičenju. Takođe, veliko hvala Sportskom klubu Bonirig za podršku koju su nam pružili, kao uostalom i tokom cele godine. Naravno, posebno se zahvaljujem svim sponzorima koji iz godine u godinu omogućavaju da unapređujemo uslove za odigravanje Avala kupa – istakao je Popić.

Na kraju, upravo organizatori zaslužuju velike čestitke za sve što su učinili kako bi brojna publika ove godine pratila verovatno i najbolje organizovani Avala kup do sada. Do viđenja u 2024. godini!

Bakljada pre početka finala
Ekipa Kadeta je osvojila treće mesto
FINALISTI: Ekipa Ravnih Kotara
Intoniranje himne Republike Srbije pre početka finala
UVEK U VRHU: Orlovi su zauzeli četvrto mesto

Kadeti oduševili

U utakmici za treće mesto Kadeti su boljim izvođenjem penala 6:5 (1:1 posle produžetaka) savladali iskusnije Orlove i tako potvrdili da su s pravom najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg takmičenja. Najmlađa ekipa Avala kupa je povela golom Marka Jankovića u prvom poluvremenu, a Orlovi su izjednačili u nastavku. U penal-seriji Kadeti su bili nepogrešivi, dok je njihov golman Marko Jojić uspeo da odbrani jedan šut rivala i donese veliku pobedu svom timu.

Niko nema što Srbi imaju

Deo neumorne ekipe organizatora Dragan Jojić istakao je značaj Avala kupa za srpsku zajednicu.

– Nijedan drugi narod ovde nema na jednom mestu ono što mi imamo u Bonirigu. Avala kup je uz folklorni festival i druge tradicionalne manifestacije od izuzetnog značaja za naš narod i na nama je da očuvamo ove divne tradicije srpske zajednice i da uživamo u svemu što imamo – istakao je Jojić, legenda FK Bonirig i dugogodišnji član organizatorske ekipe Avala kup.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here