0

Medvedev je odlučio da smeni sa dužnosti i udalji iz službe načelnika Inžinjerijske vojske Oružanih snaga, načelnika Glavne raketno-artiljerijske uprave Ministarstva odbrane, privremenog vršioca dužnosti načelnika za naoružanje, zamenika komandanta vojske Privolžsko-uralskog vojnog okruga za naoružanje i privremenog vršioca dužnosti načelnika Inžinjerije, preneo je Itar-Tas s.

 

Ruski predsednik je, takođe, naložio Ministarstvu odbrane da donese odluku o otkazu rukovodstvu 2. opštevojne armije i 31. arsenala u kojem su se desile dve eksplozije.

’’Istovremeno, nalažem ministru odbrane da podvrgne drugim vrstama disciplinske odgovornosti druga lica iz centralnog aparata Ministarstva odbrane i Privolžskog Federalnog. Oni nisu obavili svoj zadatak. To je sramota“, rekao je ruski predsednik, ukazujući da je u Uljanovsku koncentrisan veliki broj ljudi i da takve situacije ne smeju da se ponavljaju ubuduće.

U otklanjanju posledica požara od 13. novembra na skladištu municije osam vojnika je poginulo u ponedeljak nakon detonacije jednog punjenja, dok su dvojica povređena.

 

Prilikom samog izbijanja požara poginula su dvojica vojnika a tog dana izgorelo je oko 120 tona municije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here