Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
3803
3856
10.12.2016.
Traženo smanjenje plata zaštitniku građana i povereniku za informacije
youtube.com/RTV Sreće

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ, poslanik SNS

- Tim amandmanom hteo sam da na površinu ispliva licemerje poklonika Saše Jankovića i Rodoljuba Šabića. Jer niko nije branio nezavisnost NBS kada je smanjena plata guvernerke Jorgovanke Tabaković (trenutno iznosi oko 4.500 evra).

youtube.com/Info Centar

IGOR SALAK, poslanik DS

- Njihova plata primerena je značaju posla, što im obezbeđuje da budu zaista nezavisni. Uostalom, mesečna primanja naprednjaka Aleksandra Martinovića iz državnog i opštinskog budžeta veća su nego plate zaštitnika i poverenika.

Za i protiv
2148
2829
09.12.2016.
Mobilni telefoni korisni su u radu učenika
horizononline.org, vestionline.com

MILAN BAJIĆ, direktor OŠ "Josif Pančić"

- Pravilnik je precizirao upotrebu mobilnih telefona još 2003. To je sada i kompjuter koji neopreznom upotrebom može da napravi problem i izloži javnom objavljivanju fotografije učenika i nastavnika.

youtube.com/TVKopernikus

NATAŠA NIKOLIĆ-GAJIĆ, Savez učitelja Srbije

- Mobilni telefoni su sastavni deo života i što ih više budemo branili deci imaćemo veći problem. Osim toga, mogu da budu korisni, na primer ako sporije dete fotografiše tablu, pa preostalo prepiše kod kuće. 

Za i protiv
3232
3128
08.12.2016.
Svi veštaci procenitelji moraju da polože državni ispit
youtube.com/AmCham Serbia

NEBOJŠA NEŠOVANOVIĆ, direktor agencije za nekretnine

- Procene vrednosti nekretnina rađene su prilično nekvalitetno i slobodnim stilom. Radili su ih inženjeri građevinci koji ne znaju mnogo o tržišnim uslovima. Zato se uvode procenitelji kao nova profesija.

youtube.com/Nikola Dragović

NIKOLA DRAGOVIĆ, sindikat sudskih veštaka

- Veštaci se protive da ponovo prođu sve ispite. U Srbiji ima oko 7.000 veštaka i nije jasno da li će svi oni morati da izdvoje po 1.500 evra da bi dobili sertifikat za ono što već godinama rade.

Za i protiv
2955
2350
07.12.2016.
Rusija će priznati Kosovo u zamenu za priznanje prisajedinjenja Krima
youtube.com/Východoevropský klub

REFAT ČUBAROV, predstavnik krimskih Tatara

- Velike sile se cenkaju i niko ne zna šta će da bude. Već postoje planovi da se Kosovo zameni za Krim, zbog poboljšanja odnosa sa SAD, to su prognoze Trampovih ljudi.

youtube.com/Eesti Rahvusringhääling

ERKI BAHOVSKI, zvaničnik Evropske komisije

- Odbijanje da prizna nezavisnost Kosova predstavlja ugaoni kamen ruske spoljne politike. Moguć je sporazum sa SAD o Siriji, ali rusko priznanje Kosova prevazilazi najluđu maštu.

Za i protiv
2328
2584
05.12.2016.
Predlog budžeta za 2017. dostavljen poslanicima dva dana pred sednicu
youtube.com/RTV Sreće

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ, poslanik SNS-a

- Dva dana je više nego dovoljno da se pročitaju 1263 strane ako se svako od poslanika posveti delu za koji je kompetentan. Biće i uvodnih izlaganja, neki će odugovlačiti, pa će biti četiri-pet dana, što je puna kapa.

youtube.com/Lični stav

DUŠAN PAVLOVIĆ, poslanik DJB

- Cilj je da poslanici nemaju vremena da pročitaju zakone i spreme amandmane, već samo da glasaju i da se spreči rasprava. A na dnevnom redu je još sedam tačaka, uključujući zakon o budžetskom sistemu.

Za i protiv
3284
3468
03.12.2016.
Aleksandar Vučić Uniju albanskih opština nazvao dečjom igrom
A. Čukić

MILOVAN DRECUN, poslanik SNS

- Formiranje unije Tirane, Prištine, Ulcinja, Tetova i Preševa je pokušaj revitalizacije ideje velike Albanije. Može se očekivati u Unija regiona. Slažem se s Vučićem da nema potrebe da se posebno reaguje na tu provokaciju.

youtube.com/SDS

GORAN BOGDANOVIĆ, poslanik SDS

- Tako je govorio i Slobodan Milošević 90-ih godina kada je zahteve Ibrahima Rugove opisivao kao nešto što se neće dogoditi. Videli smo šta je na kraju ispalo. Potezi Albanaca nisu naivni i ne možemo se opušteno ponašati.

Za i protiv
1893
2440
02.12.2016.
Premijer kaže da ne liči na Lazara i da više nema junaka kao Murat
youtube.com/sovracar

SLAVIŠA LEKIĆ, novinar

- Potpuno sam ubeđen da Aleksandar Vučić nije znao šta hoće da kaže, ali moram da priznam da je u pravu. Više liči na Erdogana, nego na Lazara. A što se Murata tiče, bolje da se u opoziciji zapati neki Miloš Obilić.
 

youtube.com/RTVojvodine

JOVAN KOMŠIĆ, politikolog

- Mislim da metafore istorijskog tipa, kao ove o Lazaru i Muratu, ne pomažu građanima Srbije da pravilno shvate suštinu predstojećih predsedničkih izbora i za koga da glasaju. Istina, ni opozicija im još ne pomaže u tome.

 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online